
Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Genel Kurulu'nda resmi olmayan sonuçlara göre mevcut başkan Bayram Ali Çeltik 7 yönetim kurulu üyesinin 6'sını kazanarak seçimin galibi oldu. Diğer aday Tansev Pilavcı ise yönetime tek isim sokabildi
Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Antalya Şubesi seçimi Mimarlar Odası'nda yapıldı. Seçimde mevcut başkan Bayram Ali Çeltik ile Tansev Pilavcı yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre Bayram Ali Çeltik 7 yönetim kurulundan 6'sını kazandı. Diğer aday Pilavcı ise yönetime tek bir kişi sokabildi. Genel kurulda konuşan Bayram Ali Çeltik, 2 yıl önce göreve gelerek çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Tüm dünyayı etkileyen zor pandemi koşullarında çalışmak zorunda kaldıklarının altını çizen Çeltik, ilk yasaklamalar döneminde 65 yaş ve üzeri meslek mensuplarıyla irtibata geçerek ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösterdiklerini söyledi. Çeltik, ekonomik olarak zor duruma düşen üyeler için de Genel Merkez'in desteğiyle kredi imkanları sağladıklarını belirtti.
DENETİM SAYILARI ARTTI
Belediyelerle yakın temasta bulunarak zemin etütleri konusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayan Çeltik, 5 belediyede yapılan denetimleri yüzde 160 artırarak 13 belediyeye çıkardıklarını ve böylece meslek mensuplarının gelirlerini yüzde 100 ila yüzde 500 oranında artırarak ticari hayatlarına katkı sağladıklarını kaydetti. Zemin etütlerinde aktif çalışan araç sayısını yüzde 200 artırarak 5'ten 15'e çıkardıklarını söyleyen Çeltik, böylece istihdamın da arttığının altını çizdi. Denetlenebilirlik arttığı için daha sağlam yapıların yapılmasını ve insanların daha sağlıklı binalarda yaşamasını sağladıklarını dile getiren Çeltik, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirdikleri görüşmelerle de oda gelirlerini artırdıklarını söyledi. Çeltik, kendileriyle irtibata geçen bütün meslek mensuplarının sorunlarını çözmeye çalıştıklarının altını çizdi.
TEK İŞİMİZ DEPREM DEĞİL
Odanın temsiliyetini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını vurgulayan ve düzenledikleri panellere, söyleşilere, eğitimlere dikkat çeken Çeltik, "Jeolojinin sadece depremden ibaret olmadığını, aslında su kaynaklarını, heyelanı, madenleri, gölleri ve birçok konuyu ilgilendirdiğini, özellikle suyun önemini anlattık. Jeolojiyi her yerde tanıttık. Verdiğimiz demeçlerde, katıldığımız yayınlarda, 700 farklı ortamda mesleğimizi ve meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil ettik. Milli bayramların hepsinde Cumhuriyet Meydanı'na çelenk koyarak üyelerimizi her zaman temsil ettik. Bilimsel çalıştaylar yaptık. Turizm ve iklim değişikliği gibi çalıştaylara, fuarlara katıldık. Jeolojiyi her yerde hissettirmeye çalıştık ve her yerde olduğunu anlattık" dedi. Antalya'da Avlan Gölü ve Düden Çayı sorunlarının yaşandığına işaret eden Çeltik, bu konularla ilgili de mesleki sınırlar içerisinde çalışmalar yaparak çözümler ürettiklerini söyledi.
KENT DİNAMİKLERİ İLE ÇALIŞMA
Odaların sosyal sorumlulukları olduğunu da ifade eden Çeltik, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olan Manavgat yangını bölgesinde de ilk günden itibaren yer aldıklarını kaydetti ve eksiklikleri tespit ederek düzenlenen çalıştaylarda, panellerde, söyleşilerde kayıtlara geçirdiklerini açıkladı. Kentin bütün dinamikleriyle ortak çalışmalar gerçekleştirmeye gayret ettiklerini belirten Çeltik, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Kent Konseyi, STK'lar ve meslek örgütleriyle istişareler gerçekleştirerek işbirlikleri yaptıklarını dile getirdi. Sadece kendilerinin ziyaretler gerçekleştirmediklerini söyleyerek odaya ziyaretlerin de olduğunu kaydeden Çeltik, "Örneğin odamızı ilk defa bir Vali bey ziyaret etti. Devlet Su İşleri Şube Müdürümüz, Bölüm Başkanları, Dekanlar, ATSO Başkanımız, ASAT Genel Müdürümüz ve yardımcıları farklı zamanlarda odamızı ziyaret etti. Görüşmeler yaparak desteğimizi sunduk ve çözümler ürettik" diye konuştu. Engin KORKMAZ