
Muhasebeciler arasındaki haksız rekabetin sektöre zarar verdiğini belirten ASMO Başkanı Çavdar, “75 TL’ye işletme defteri tutarak kendi ayağımıza sıkıyoruz” dedi. Çavdar, muhasebecilere 3 yılda 120 saat mecburi eğitim zorunluluğu getirildiğini açıkladı
Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMO), üyelerine ‘e uygulamalar ile ilgili güncel konular’ başlıklı eğitim semineri verdi. Proje Koordinatörü Cenk İçer ve bir firmanın Satış Müdürü Ayhan Akgöz tarafından verilen seminerde, teknoloji ve internetin kullanımı hakkında bilgi verildi.
75 TL’YE DEFTER TUTULUYOR
Seminerin açılışında konuşan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, muhasebeciler arasında son dönemlerde haksız rekabetin geliştiğini belirterek, “Müşteri kaçırmamak için 75 TL gibi düşük bedelle işletme defteri tutan arkadaşlarımız var. Ücret konusunda muhasebeciler arasında yaşanan haksız rekabet, sektörü zarar veriyor. Aramızdaki ücret temelli haksız rekabet, kendi ayağımıza kurşun sıkmamız anlamına geliyor” dedi.
30 SAAT MECBURİ EĞİTİM
Ücret temelli haksız rekabeti, birlik temelinde haklı rekabete çevirmek zorunda olduklarını belirten Çavdar, meslek içi eğitimlere de dikkat çekti. Haziran ayında çıkan bir yönetmelikle, mecburi eğitimlerin yürürlüğe girdiğini belirten Çavdar, şunları söyledi: “2019 yılından itibaren yılda en az 30 saat zorunlu eğitim almak zorunda. 10 saati yüz yüze, 10 saati interaktif ve 10 saati de bu tür eğitim seminerleri. 3 yılda 120 saati tamamlamak zorundayız. Bu eğitimi almayan meslektaşlarımıza yaptırım uygulanacak. Israrcı olanlar ile ilgili disiplin yönetmeliği işleyecek”.
Hasan YAVAŞLAR