Son iki üç dönemdir yerel seçimlerde sadece belediye başkanlığı değil muhtarlık seçimleri de öne çıkmaya ve önem kazanmaya başladı.
Temsili demokrasinin temel basamağı olan muhtarlık seçimleri aynı zamanda seçmenin de demokrasiye katılımda kendisini en rahat hissettiği ya da hissetmesi gereken alandır. Çünkü karşısına çıkan adaylar herhangi bir süreçten ve süzgeçten geçerek değil, doğrudan ve kendi iradeleri ile sandığa girmişlerdir.
Son yıllarda muhtarlık seçimlerinde dikkat çeken bir diğer nokta da kadın aday ve sonrasında kadın muhtar sayısındaki artıştır.
Hala erkek egemen ve eril kodları bünyesinde barındıran siyaset kurumunda, muhtar adaylığı için ortaya çıkan kadın sayısındaki artış, siyaset kurumu içerisinde karşısına çıkarılan bütün engellere rağmen, kadınların bu alanda varolma mücadelesinde çok değerli bir anlam taşımakta ve eril siyaset kültürüne başkaldırı olarak okunmalıdır. Çünkü, siyaset kültürünün kendi içinde geliştirdiği sistematik, kadınlara önemli ölçüde kapalı olduğu için kadın, herhangi bir engele takılmadan 'ben varım' diye muhtar adaylığına talip olmaktadır.
Dikkat edin, kadın muhtar sayısındaki artış, kadınların bu ısrarlı ve inatçı duruşlarının bir karşılığıdır. 
Antalya'da, özellikle de Konyaaltı'da bunu özellikle gözlemeleyebilirsiniz. Bugün Konyaaltı'da pek çok mahallede kadın muhtar görev yapmaktadır.
Konyaaltı'da aynı zamanda Konyaaltı Muhtarlar Derneği Başkanlığını da bir kadın yapıyor. Öğretmenevleri Mahallesi Muhtarı Mihriban Sarı, Konyaaltı Muhtarlar Derneği Başkanlığını da yürütüyor.
Bütün bu gelişmeler demokrasimiz adına umut vericidir ve desteklenmelidir.
Dün, 26 Ekim, 'Kadın Muhtarlar Günü' olarak kutlandı. Bu vesile ile kadın hakları ve demokrasimize verdikleri katkılar nedeni ile kadın 

muhtarlarımıza teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum.