Türk Dil Kurumu’na göre perde; “görüşü, ışığı engellemek için pencereye veya bir açıklığın önüne gerilen örtü” olarak tanımlanıyor.
Perdeye bakarak arkasındakileri bilme şansımız yoktur. Ancak tahmin edebiliriz ya da perdenin üzerindeki desenleri dışında bir şey görme ve algılama şansımız olmaz. Perde özel bir eşyadır…
Türkiye’de, ABD-Türkiye ilişkilerinde sorun olduğu hatta Erdoğan karşıtlığı olduğu yaygın olarak işleniyor. Diğer yandan ABD başkanı Biden’in muhalefeti destekleyeceği görüşü de yayılıyor. Hatta ABD’nin Türkiye’ye düşmanca yaklaştığı algısı da veriliyor. Özellikle de bu algı muhalefet seçmenine verilmeye çalışılıyor…
Oysaki 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi hariç Türkiye’de ve bölgede; ABD’nin isteyip de gerçekleşmeyen bir şey var mı?
Irak, Suriye, Libya, Sudan parçalandı. Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta istediği oldu oluyor. Kudüs Filistinlilerin elinden alındı. Türkiye’de rejim değişti. Hepsini saysak bir kitap olur…
14 Haziran’da Brüksel’de düzenlenecek olan NATO Zirvesi öncesi, 2-4 Haziran 2021 tarihleri arasında Türkiye’yi ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield ziyaret ediyor. Suriye ve mülteci sorunları görüşülecekmiş! Suriye’ye insani yardım kapısının artırılması için geliyormuş! Ne kadar insancıllar!
Kendi kişisel çıkarları için yabancılarla işbirliğine giren küçük bir azınlığın dışında; Türk Milleti’nin %99’u milli ve yerlidir. Kurtuluş ve kuruluş savaşı veren başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten beri milletimiz özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkündür. Yerliyim ve milliyim perdesinin nedeni budur.
Diğer yandan perdeye yansıtılan; ABD’nin iktidar karşıtlığı algısı ile perde arkası gerçekler sizce örtüşmüyor mu?
ABD, parlamenter sistemden yana olan muhalefeti mi destekler yoksa parlamenter sistemi kaldırıp, rejimi değiştiren iktidarı mı destekler?
1921 ANAYASASI
1924 yılı öncesi Türkiye’de millet kavramı yoktu. Yurttaşlık bilinci ve yurttaşlık temelinde bir millet tanımı da yoktu. 1921 Anayasası: Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği; Atatürk’ün, gelin aramızdaki tüm ayrılıkları erteleyelim ulus/millet olalım dediği, milli devletin ve milletin oluşturulması çağrısına evet diyenlerin yola başlama anayasasıdır.
1921 Anayasasına dönelim demek Türkiye’nin etnik, dinsel ve siyasal ayrışması demektir. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan yurttaşlık temelinde millet olduğumuz anayasa 1924 Anayasasıdır.