Olay, geçtiğimiz gün 14.40 sularında Kepez ilçesi Esentepe Mahallesi 5432. Sokak'ta meydana geldi. Gecekondunun birinci katındaki bir odada, yanan sobadan çıkan duman kısa sürede tüm evi sardı. Evde yalnız bırakılan 7 yaşındaki Efe O.Y. ile kardeşleri Ece E.Y. (5) ve Bahadır T. (2) duman ve alevler arasında mahsur kaldı.

İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI 

Çocukların ağlama seslerini duyan evin karşısındaki market çalışanları, yangın tüpleriyle müdahale etmeye çalışarak çocukları kurtarmak için cesaret örneği gösterdi. Mahalle sakinlerinin 112'ye haber vermesi üzerine olay yerine hızla gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, alevlerin arasındaki çocukları kurtardı. İtfaiye erleri, dumandan etkilenen çocukları kucaklarına alarak ambulansa bindirdi. 

 İTFAİYE VE SAĞLIK EKİBİ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI 

Yangının ardından ambulansa bindirilen çocuklar, itfaiye eri ve sağlık ekiplerine duydukları korkuyu içtenlikle ifade etti. Çocuklardan Efe O.Y., "Beni bir yere götürmeyin, hastanede bir şey yapacaksınız" diyerek korkusunu dile getirdi. Bunun üzerine itfaiye eri, "Hastanede bir şey yapmayacağız, sadece sana bakacağız" diyerek çocuğu sakinleştirmeye çalıştı. "Annesi kızar diye korkuyor" şeklinde yanıt veren sağlık görevlisini duyan itfaiye eri, "Annen de gelecek, bekle" diyerek çocuğa güven verdi. 

KEPEZ BELEDİYESİ’NDEN YARDIM ELİ 

Olayın ortaya çıkmasının ardından Kepez Belediyesi harekete geçti. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatı üzerine belediye ekipleri, Antalya Şehir Hastanesi’ne giderek, anne Dilek Göksu’yu ve tedavi gören 3 kardeşi ziyaret etti. Başkan Kocagöz’ün çocuklar için gönderdiği hediyeler ve kişisel bakım malzemeleri teslim edildi. Aileye, bundan sonraki süreçte Kepez Belediyesi ve Başkan Kocagöz’ün desteğinin yanlarında olacağı iletildi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ 

Bugün ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi.   Yaşananların ardından harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların devlet korumasına alındığını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:  "Bazı basın yayın organlarında 'Antalya’da yangında 3 çocuk ölümden döndü' şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Haberlere konu olan 3 çocuğumuz 27.01.2025 tarihinde evlerinde meydana gelen yangının ardından ivedilikle hastanede tedavi altına alınmıştır. Tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından 3 çocuğumuz da devlet koruması altına alınmıştır." 
 
 

Muhabir: ENGİN KORKMAZ