Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi’nde bulunan eğlence ve oyun alanlarının bulunduğu bir tema parkta tuvaletin mescide dönüştürüldüğü iddiası sosyal medyada büyük tepki topladı. Gündem olan olayın ardından harekete geçen Kemer Kaymakamlığı işletme içerisindeki söz konusu alanı kapattı. 

KAPISINA KİLİT VURULDU 

Mescit yazısı sökülen ve kapısı zincirlenen yapının artık kullanılmayacağı belirtilirken, vatandaşların ibadetleri konusuna işletmelerin hassas olması gerektiğini vurgulayan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, "Bu şekilde imkan dışı veya farklı algılamalara sebebiyet verecek mekanların kullanılmasına bizler de hiçbir şekilde rıza gösteremeyiz, göstermeyeceğiz de. Vatandaşlarımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

A W387228 02

YER KEMER BELEDİYESİ’NE Mİ AİT?

Yaşanan bu gelişmenin ardından bazı kişiler bu yerin Kemer Belediyesi’ne ait olduğunu iddia etti. Belediye ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu bu iddiaları yalanladı. Belediye yaptığı açıklamada, “Kemer ilçemize bağlı Göynük Mahallesi'nde Orman Müdürlüğü tarafından kiraya verilen özel bir işletmede, tuvaletin mescide çevrildiği haberlerinin ardından bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde "Kemer Belediyesi'nin işletmesi” denilerek karalama kampanyası yürütülmektedir. İşletme Kemer Belediyesi’ne ait değildir. İşletme Kemer Belediyesi’nin kiracısı değildir. Konu ile ilgili belediyemize iletilmiş bir şikâyet bulunmamaktadır” denildi. 


 

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP