Turizmin başkenti Antalya’da her köşe başında görmeye alıştığımız işportacıların sayısı her geçen ay biraz daha artıyor. Antalya’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerine bağlı zabıta ekiplerinin denetimleri çoğu zaman yetersiz kalıyor. Şehirde özellikle turizm alanlarında sabit veya yaya satış yapan işportacılar dikkat çekiyor.
ANTALYA İŞPORTACI CENNETİ OLDU!
Turizmin başkenti Antalya, seyyar satıcıdan geçilmez oldu. Nerede bir meydan, kaldırım, durak, geçit, köprü varsa işporta tezgâhıyla dolu. Yiyecek içecekten oyuncağa, kıyafetten elektronik eşyaya ne ararsanız var bu tezgâhlarda. Tabii genellikle de yaya sirkülasyonunun fazla olduğu pik saatlerde yani sabah ve akşamları ortaya çıkıyorlar. Yarattıkları kargaşayla yerli ve yabancı turistlere eziyet çektirmenin yanında turizmi de baltalıyorlar elbette. Zira kentin en tarihi bölgelerinde, şehre adımını atan turistin ilk uğradığı mekânlarda konuşlanmış durumdalar.
VERGİSİNİ ÖDEYEN ESNAF AÇ!
Mağazalardan giyim ürünü almanın imkânsız hale geldiği bu günlerde vatandaşlar ikinci el pazarlara akın ediyor. Ucuz ürün almak için sabahın erken saatlerinde semt pazarlarına akın eden vatandaşlar uygun alışveriş yapmaya çalışırken, vergi ödeyen esnaf ise işportacılardan dolayı satış yapamaz duruma geldi. Semt pazarları ile şehrin değişik bölgelerinde satış yapmaya devam eden işportacıların kazancı vergisini ödeyen esnafın kazancını çoğu zaman katlıyor.
ANTALYA’DA YAŞAYANLARIN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ BU DURUMDAN MEMNUN
50 TL’ye pantolonun, 100 TL’ye kışlık elbiselerin, 150-200 TL’ye elbise ve 100 TL’ye kadar ayakkabı ve tişörtlerin tezgâha sürüldüğü semt pazarları son yılların en yoğun günleri yaşanıyor. Dar gelirli insan sayısının arttığını da gösteren semt pazarlarında çürük meyve-sebze ve gelir sağlayacak ev eşyaları da bulunuyor.