8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Kadınlar El Ele Verecek, Dünya Değişecek” temalı basın açıklamasına katılarak kadın hakları mücadelesinin önemine dikkat çekti.

SOSYAL VE SİYASAL HAKLAR KORUNMALI

CHP Manavgat Kadın Kolları’nın organize ettiği etkinlikte, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü bir yer edinmesi için verilen mücadelenin altı çizildi. Basın açıklamasının ardından konuşan Başkan Kara, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanlardaki haklarının korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Manavgat Belediyesi olarak kadınların her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. Başkan Kara, kadınların dayanışma içinde olmalarının toplumu daha güçlü kılacağını ifade etti.

KADINLARA TEK TEK KARANFİL DAĞITILDI 

Basın açıklamasının ardından, Başkan Kara ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Meydanı’nda kadınlarla bir araya geldi. Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Kara, meydanda bulunan kadınlara tek tek karanfil dağıttı. Karanfil dağıtımı sırasında kadınlarla sohbet eden Başkan Kara, onların talep ve beklentilerini dinleyerek her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

TOROS KADINLARI EMEK PAZARI’NA ZİYARET

Başkan Kara, 8 Mart etkinlikleri kapsamında Manavgat’ta kadın emeğinin en güzel örneklerinden biri olan Toros Kadınları Emek Pazarı’nı da ziyaret etti. Kadın üreticilerle bir araya gelen Başkan, onların el emeğiyle ürettiği ürünleri inceledi ve emekçi kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Kara, ziyaret sırasında emekçi kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi.

Kaynak: BÜLTEN