Kepez Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Zübeyde Hanım Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yükseliş Mahallesi Mehmet Akif Caddesi’nde bulunan ve sadece kadınlara özel eğitim ve sosyal faaliyetler sunacak tesis törenle hizmete girdi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, kürsüye eşi ve kızıyla geldi. Başkan Kocagöz, Zübeyde Hanım Eğitim ve Sosyal Tesisi’ni, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
FEDAKARLIK VE CESARETİN SİMGESİDİR
Bu toprakların “Nene Hatunlar, Halide Edipler, Sabiha Gökçen’ler, Afet İnanlar ve Türkan Saylan’lar yetiştirdiğine değinen Başkan Kocagöz, “Ve Bir kadın düşünün ki; bağımsızlık ateşini yakıp koca bir milleti esaretten kurtaran eşsiz bir lider yetiştirsin… Bu tesisin adını taşıyan Zübeyde Hanım, fedakarlık ve cesaretin simgesidir. O, tüm imkansızlıklara rağmen evladını vatanına adamış, bir ulusun bağımsızlık mücadelesine ilham vermiştir. Tarihte başarılarıyla ün salmış kadınlarımızdan ilhamla, yeni başarı hikayeleri yazmak ve kadınların sosyal yaşamlarına katkı sunmak için Kepez Meclisimiz de de kadınlar için söz vermiştim, bugün o sözü tutuyoruz. Zübeyde Hanım Kadın Eğitim ve Sosyal Tesisi’ni hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
KADINLARIMIZIN DAHA GÜÇLÜ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Başkan Kocagöz, konuşmasında kadına yönelik şiddet olaylarına da değinerek, “Ancak baş tacı ettiğimiz, her şeyimiz kadınlarımız, ne yazık ki bugün katlediliyorsa şiddet görüyorsa eşitsizliğin ve haksızlığın gölgesinde mücadele etmek zorunda kalıyorsa. Bir annenin gözyaşı, bir kız çocuğunun hayali, bir kadının özgürlük çığlığı vicdanlarımızı yaralıyorsa bir şeyler iyi gitmiyordur. Kadınlarımızın daha güçlü, daha eşit ve daha özgür olması için Kepez’de var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Hayatımızı şekillendiren, dünyamızı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, başta Zübeyde Hanım ve Şehit Gazi yakını kadınlarımız olmak üzere bu topraklara iz bırakan tüm kadınları saygıyla anıyorum. Kadınlar gününüz kutlu olsun. Kadınlar her daim güçlü olsun” dedi.
KADIN VE ERKEĞİN EŞİT OLDUĞU BİR DÜNYA
Açılışa katılan CHP Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çankaya İpek de, kadınlar için bir gün değil, her gün kadınlar günü olmalı diyerek, “Ülkemizde kadınların ve erkeklerin eşit bir şekilde var olduğunu görmeyi diliyorum” şeklinde konuştu. Yükseliş Mahalle Muhtarı Memduh Aydıncan da, kadınlar gününü kutlayarak, mahalleye kazandırılan tesisten dolayı Başkan Mesut Kocagöz’e teşekkür etti.