Ramazan Bayramı öncesinde otobüs firmaları, bazı rotalarda bilet fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yaptı. Özellikle tatil beldeleri gibi popüler destinasyonlarda fiyat artışları dikkat çekiyor. Örneğin, Antalya-İstanbul-İzmir ve İstanbul arasındaki biletler bir gün içinde yüksek fiyatlarla satılmaya başlandı. Vatandaşlar, bu artışlara tepki göstererek bayram fırsatçılığına dikkat çekti. Otobüs firmaları ise, zam yapmadıklarını, sadece bayram dönemi nedeniyle yapılan indirimlerin kaldırıldığını belirtti.
BUNUN ADI FIRSATÇILIK!
Otobüs firmalarının zam yaptığı rotalar arasında Antalya, İzmir, Aydın gibi tatil bölgeleri geliyor. Örneğin, İstanbul-İzmir otobüs bileti Perşembe günü 849 TL'den satılırken, aynı bilet bir gün sonra bin 100 TL'den satışa çıktı. Yine İstanbul-Antalya arası otobüs biletleri 27 Mart Perşembe günü bin 269 TL'den satışa çıkarken, bu fiyat 28 Mart Cuma günü bin 389 TL'ye yükseldi. Bir gecede zamlanan bilet fiyatına tepki gösteren vatandaşlar, bunun bayram fırsatçılığı olduğunu vurguludı. Bir yolcu; “Bayramda iznim yok. Cuma akşam gidip bayram bitişinde döneceğim. Bir gün önce daha ucuza satılan biletin bir gecede zamlanması fırsatçılıktan başka bir şey değil” şeklinde açıklama yaptı.
EK SEFERLER DÜZENLENECEK!
Şehirlerarası otobüs yolculuklarında online bilet işlemlerinin yapılmasından kaynaklı yer ayırtılabildiğini ve vatandaşların günler öncesinden yolculuklarını planlayabildiğini belirten yetkililer, ancak ilçelerde bu durumun mümkün olamadığını belirtti. Bu durumunda özellikle bayram öncesi ve bayram günlerinde yoğunluk oluşturduğunu ve vatandaşların doluluktan kaynaklı bilet bulamayarak problem yaşadığını belirten firma yetkilileri, bayram günlerinde kimseyi mağdur etmemek adına ek seferlerin düzenleneceğini açıkladı.