İzmit Belediyesi'nin sorumluluk bölgesindeki Cephanelik Mesire Alanında bulunan restoranı 10 yıl önce kiralayan Selçuk Özdöl, mağdur edildiği iddiasıyla Belediyeden şikayetçi oldu. İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda İzmit Belediyesi, sözleşme bitiminin ardından işletmeyi Gülümse Kafe'ye dönüştürmek için Selçuk Özdöl ile temasta bulundu. Yetkililerle görüşen Özdöl ise yeniden ihaleye girip, işletmesini kiralayarak ticari faaliyetine devam etmek istediğini söyledi.
İZMİT BELEDİYESİ'NE DAVA AÇTI
Sözleşmesi devam ettiği halde bir süre sonra işletmesine tahliye evrakı gönderilen Özdöl, Kaymakamlığa başvuruda bulundu. İşletme sahibinin başvurusunun ardından 5 Eylül'e kadar yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu süre zarfında ihale için belediye yetkilileriyle görüşmek isteyen Özdöl muhatap bulamadı. 14 Ağustos'ta ise İzmit Belediyesi zabıta ekipleri, polisler eşliğinde müşterilerin bulunduğu restorana gelerek, işletmeyi mühürledi. Mühürleme gerekçesi ise Özdöl'ün 10 yıl önce restoranın arka bahçesine yaptırdığı sundurma gösterildi. Selçuk Özdöl ise bu sundurmayı 2013 yılında işletmesine haşere gelmemesi için yaptırdığını, belediye ekiplerinin de her sene geldikleri rutin kontrolde sundurmayı gördükleri halde herhangi bir işlem yapmadığını ifade etti. Ticari faaliyetlerine devam edemeyen Selçuk Özdöl, İzmit Belediyesi hakkında dava açtı. İzmit Belediyesi yetkilileriyle iletişim kuramadığını öne süren Özdöl, mağdur edildiğini söyledi.
"3 HAKİM İMZASIYLA KARAR ÇIKTI"
İzmit Belediyesi ile son günlerde çeşitli problemler yaşadığını söyleyen Özdöl, "Bununla alakalı hukuki sürecimiz başladı. Hukuki süreçten sonra her geçen gün problem yaşar olduk. Ticaret hayatımızda hiçbir şekilde siyasi bakmadık. Bu işin çekirdeğinden geldim. Garsonluktan gelip işletmeci oldum. 10 yıldır buradan ekmeğimi kazanıyorum. Hiçbir şey yokken mekanın 4 hafta içinde boşaltılmasına dair tebligat gönderildi. Bunun üzerine belediye yetkilileriyle görüşmeye gittim, herhangi bir sonuç alamadım. Sıkıntılı sürece girince avukat tutup dava sürecini başlattık. İzmit Belediyesi bizi kaymakamlığa şikayet etti. Kaymakamlıktan da işletmemizin mühürlenmesiyle ilgili telefon geldi. Sonrasında tebligat gönderdiler. Biz de kaymakamlığa dilekçemizi yazdık; hukuki sürecin yaşandığını, süreç bitmeden çıkmamızın uygun ve etik olmayacağını dile getirdik. 3 hakimin imzasıyla karar açıklandı. Eylül'ün 5'ine kadar ticari faaliyetlerimizin devam edeceğini belirten resmi karar çıktı" dedi.
"HANEYE TECAVÜZ EDER GİBİ BASKIN YEDİK"
Selçuk Özdöl, sözlerine şöyle devam etti: "Zabıta ekiplerine ve İzmit Belediyesine iletmemize rağmen aynı gün restoranımız aktifken, bahçede ve terasta müşteri varken, 15 zabıta ve 5 sivil memurla haneye tecavüz eder gibi baskın yedik. Neye uğradığımızı şaşırdık. Gelen memurlara neye istinaden bu şekilde geldiklerini, ellerinde resmi evrak olup olmadığını sordum. Benimle muhatap olmadılar. Personeli huzursuz ettiler. Mutfak restoranın mahremidir. Hijyen olmadan girilmez. Mutfağa bile giren çıkanın haddi hesabı olmadı. Müşterilerimiz masadan kalkmak zorunda kaldı. 2 gün sonra da ellerinde derme çatma evrak hazırlamışlar. Önceki gelişlerinde çektikleri fotoğraflarla. 10 yıldır açık olan işletmemizin arka tarafında sundurma bahane edilerek bin 200 metrekare restoranımız, resmi karar olmasına rağmen mühürlendi. Hakkımızı aramak istiyoruz" diye konuştu.