Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM’de yaptığı konuşmasında gündemi sarsacak iddialarda bulundu. Kılıç, AKP iktidarının İsrail ile iş birliğine devam ettiğine vurgu yaparak, “Sizler hala İsrail’e iş birliğinde ısrar ediyorsunuz. Gazze’ye bit bardak su girişine dahi izin vermeyen İsrail’e limanları halen açık tutuyorsunuz. Amerika Birleşik Devletleri’nden F-35 parçaları yüklü “Maersk Detroit” isimli gemi yola çıktı. 28 Nisan’da Mersin Limanı’na uğradıktan sonra İsrail’e geçeceği söyleniyor. Bu geminin Türkiye topraklarına girmesine izin vermeyin. Gazze’deki katliamların bir parçası olan bu sevkiyatın durulması için harekete geçin. Bu sevkiyatı durdurmaya gücünüz yetmiyor olabilir fakat hiç olmazsa limanlarımızı bu katillere kullandırmayın” dedi.

LİMANLARI İSRAİL GEMİLERİNE KAPATIN

Türkiye’deki limanların İsrail’e mal taşıyan gemilere kapatılması için hükümete çağrıda bulunan Şerafettin Kılıç, “Gazze’nin boşaltılması kabul edilemez. İsrail’in işgal ve soykırımı normalleştirilemez. Gazellilerin sürgün edilmesi Gazze’nin tamamıyla İsrail’e verilmesi anlamına gelir. İktidara ve iktidar milletvekillerine sesleniyorum, ‘Sakın ha, bu planın ortağı olmayın1’ İsrail’le ilişkilerini sonlandırın. Petrol vanalarını kapatın. Filistin adı altında sürdürdüğünüz ticareti durdurun. Limanları İsrail’e mal taşıyan gemilere kapatın” ifadelerini kullandı.

GAZELLİLERE SÜRGÜNÜ KABUL ETTİRMEYE Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ?

Havuz medyasının Gazze’de yaşana tehciri hicret olarak lanse ettiğine dikkat çeken Kılıç, “İsrail ve İşbirlikçiler Gazze’nin boşaltılması, Filistinlerin tehciri planlarını artık gizleme ihtiyacı duymuyorlar. Netenyahu, Gazellileri kabul edecek iki büyük ülkeyle görüşmelerin sürdüğünden bahsediyor ve yine havuz medyası ‘Gazze ve Hicret’ ifadelerini bir arada kullanmaya başladı. Nedir yapılmak istenen? Yoksa siz tecritte hicret diyerek bunu normalleştirmeye mi çalışıyorsunuz? Canı pahasını yurdunu, toprağını terk etmeyen Gazellilere sürgünü kabul ettirmeye mi çalışıyorsunuz? Nedir Bu Gazze Planı dedikleri? Çıkın ve kamuoyunu aydınlatın” diye konuştu.

Şerafettin Kılıç Saadet Partisi Antalya Milletvekili

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP