Ev kazalarında oluşabilecek bazı yaralanmalar veya yanıklara yine evdeki imkanlarla anlık bir tedavi uygulamak mümkün. Özellikle yanık ve yaralanmalarda kullanılan Silverdin krem, neredeyse her evde bulunmaktadır. 

Basit yaralanma ve yanıkların tedavisinde kullanılan Silverdin kremin uygulama talimatları hakkında bazı bilinmeyen detaylar oluşabilir. Silverdin krem kullanma talimatları ise internet üzerinden araştırılıyor. 

Bu sebeple, Silverdin krem ne işe yarar, hangi bölgelerde kullanımı doğrudur gibi soruları yanıtladık, İşte, ayrıntılar…

Silverdin Krem Ne Ise Yarar

Silverdin Krem Ne İşe Yarar? 

Ev veya iş yeri gibi yerlerde oluşan yanık ve yaralanmalara anında müdahale etmek için kullanılan birtakım ilaç ve kremler bulunmaktadır. Bu ilaçlardan biri de birçok evde bulunan Silverdin kremdir. Fakat bu kremin tam olarak ne için kullanıldığı bilinmemektedir. Şimdi, Silverdin krem ne işe yarar ayrıntıları ile bakalım…

Silverdin krem, ciltteki yanıklar, yaralar ve enfeksiyon riskine karşı kullanılan bir antiseptik kremdir. İçeriğinde bulunan gümüş sülfadiazin sayesinde, yanıkların ve yaraların enfeksiyon kapmasını önler ve ciltteki iyileşme sürecini hızlandırır. 

Genellikle ikinci ve üçüncü derece yanıkların tedavisinde, cerrahi yaralarda, yatak yaralarında ve diğer cilt hasarlarında kullanılan Silverdin krem, uygulandığı bölgedeki bakterilerin çoğalmasını engelleyerek enfeksiyon riskini azaltır. Açık yaralarda kullanıldığında ise, enfeksiyon riskini azaltarak yaranın iyileşmesini hızlandırmakta oldukça etkili bir merhemdir.

Silverdin Krem Kaşıntıya İyi Gelir mi?

Silverdin krem asıl olarak yanıklar, yaralar ve cilt enfeksiyonlarında kullanılmaktadır ve doğrudan kaşıntı için kullanılmaz. Fakat, yanık veya yara sebebiyle oluşan kaşıntıların hafiflemesine yardımcı olabilir. 

Silverdin Krem Uçuğa İyi Gelir mi?

Sadece yanık ve yaraların tedavisinde kullanılması tavsiye edilen Silverdin krem, uçuğa iyi gelmez ve uçuğun tedavisinde kullanılmaz.

Silverdin krem ne işe yarıyor sorusuna ayrıntıları ile yanıt verdikten sonra krem hakkında araştırılan diğer kullanım talimatlarına da değinelim…

Silverdin Krem Ne Ise Yarar 3

Silverdin Krem Nasıl Kullanılır?

Her ilaç kullanım şekline ve dozuna göre farklı sonuçlar doğurur, bu sebeple ilaçların nasıl uygulandığı oldukça önemlidir. Silverdin kremi uygularken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. 

Öncelikle, yaralı bölgenin kirden arındırılması gerekir. Krem uygulanmadan önce, tedavi edilecek bölge temiz su veya antiseptik bir solüsyonla temizlenmeli. Daha sonra, krem ince bir tabaka halinde yanık olan bölgeye sürülür. Bu noktada bir eldiven veya temiz bir spatula yardımıyla sürmek yaranın daha fazla mikrop kapmaması açısından önemli olacaktır.   

Doktor farklı bir uygulama aralığı önermedi ise günde 1 veya 2 kere, yanık üzerine uygulanır. Ayrıca Silverdin kremi uyguladıktan sonra, o bölgeyi daha steril tutmak açısından, gazlı bir bez veya bandajla kapatılabilir. Son olarak, kremin uygulandığı bölgede alerjik bir reaksiyon oluşup oluşmadığını da kontrol etmekte fayda var. 

Silverdin Krem Açık Yaraya Sürülür mü?

Silverdin krem açık yaralara sürülebilen kremlerdendir. Özellikle yanıklar, cerrahi yaralar, yatak yaraları ve diğer cilt hasarlarının tedavisinde kullanılır. Açık yaralarda kullanıldığında, enfeksiyon riskini azaltmak ve yaranın iyileşmesini hızlandırmak için etkilidir.

Silverdin Krem Ne Ise Yarar 5

Silverdin Krem Kimler Kullanamaz?

Silverdin krem ne işe yarar sorusuna ilişkin kimlerin bu kremi kullanıp kullanamayacağı da soruluyor. Her ilaçta oluşabileceği gibi Silverdin kreminin de kullanımı ile oluşabilecek bazı alerjik reaksiyonlar yaşanabilir. Bu sebeple, bu merhemi kullanmadan önce doktora danışmakta fayda var. Bunun dışında, Silverdin kremi kullanırken dikkat edilmesi gerekenlere yer verdik.

Yara veya yanık bölgede enfeksiyonlara neden olan bakterileri yok etmede kullanılan gümüş sülfadiazin maddesine alerjiniz varsa Silverdin kreminin kullanımı önerilmez. Bu, ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Her ilaçta olduğu gibi hamilelik esnasında Silverdin kremini de kullanmadan önce muhakkak doktora danışılmalıdır. Özellikle hamileliğin son üç ayından kullanırken de dikkat edilmeli. Yeni doğmuş bebekler için de Silverdin kullanımı tavsiye edilmez. İki aydan küçük yenidoğanlarda ciddi yan etkilere neden olabilir. 

Ayrıca, derin, geniş ve ciddi yanıklar varsa Silverdin krem sürmek yerine doktora gidilmelidir. Bu durumların dışında herhangi bir kronik sağlık sorunu veya ilaç kullanımı varsa, Silverdin kremi kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.

Silverdin Krem Fiyatı Ne Kadar?

Silverdin krem neredeyse her evde bulunan, anlık oluşabilecek yara ve yanıklarda acı hafifletme ve tedavi amaçlı kullanılan bir merhemdir. Doktorun yazdığı reçete ile satılan bir ilaç olan Silverdin krem fiyatı da merak edilen konulardan bir tanesidir. 

Silverdin krem fiyatı, yapılan zamlarla beraber her yıl güncellenmektedir. Bu sebeple, fiyatlar değişkenlik gösterebilir.  

Silverdin krem fiyat 2024 yılı itibariyle aşağıdaki gibidir:

  • Silverdin krem KDV dahil fiyatı 2024 yılında 68.32 TL olarak belirlenmiştir.
  • Silverdin krem fiyat 2024 yılı itibariyle KDV hariç 62.11 TL olarak güncellenmiştir.

NOT: Silverdin krem, doktor reçetesiyle veya sigortayla beraber alındığında daha uygun fiyata satın alınabilir. 

Silverdin Krem Ne Ise Yarar 2

Sıkça Sorulan Sorular

Silverdin krem ne işe yarar ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Silverdin Krem Yanık Acısını Alır mı?

İçeriğindeki gümüş sülfadiazin sayesinde Silverdin krem, yanık bölgede enfeksiyon riskini azaltırken, yanığın neden olduğu acı ve rahatsızlık da azalabilir.

Silverdin Krem Yüze Sürülür mü?

Silverdin krem, yalnızca yüz bölgesinde dikkatli ve doktor önerisiyle kullanılabilir. Krem, yanıklar ve cilt yaralanmalarının tedavisi için kullanıldığından, yüz gibi hassas bölgelere uygulanmadan önce bir doktor tavsiyesi almak önemlidir.

Silverdin Krem Güneş Yanığına Sürülür mü?

Özellikle yanıklar ve cilt hasarları için kullanılan bir krem olması sebebiyle Silverdin krem, güneş yanığına sürülebilir ve güneş yanığının neden olduğu cilt tahrişini ve acıyı hafifletebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ