Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, kara ve teknelerden kaynaklı kirliliğin deniz ve kıyı ekosistemleri üzerindeki olumsuz etkileri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla teknelerle Göcek koylarında deniz temizliği çalışmalarına katıldı. Meyer-Landrut, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Göcek - Dalaman koylarında teknelerden pis su, sintine, atık yağ ve katı atık alımlarının nasıl gerçekleştirildiğini yerinde inceledi. Yurt içi ve dışından çok sayıda gazetecinin katıldığı etkinlikte Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer katı atıkları atık alım teknesine yükledi.
BÜTÜN DÖNGÜYÜ TOPARLAYAN TESİS
Muğla Büyükşehir Belediyesi Göcek atık kabul tesislerini inceleyen Meyer,
"Bu tesis her şeyin bir araya geldiği yer. Bir taraftan denizde teknelerden kaynaklı atıkları toplayan gemiler var. Topladıkları atıkları karadaki tesislere getiriyorlar. Bütün döngüyü toparlayan yer bu tesis. Teknelerden pis su, sintine, atık yağ ve katı atıkların toplanıp bertaraf edilmesi çok önemli" diye konuştu.
2 BİN TEKNEYE HİZMET
Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray,
"Muğla 1480 km uzunluğundaki kıyı şeridi ile ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip. Büyükşehir Belediyemiz denizlerimizin korunması ve temizliğinin sağlanması amacıyla deniz araçlarından kaynaklı atıkların toplanması konusunda, kurulmuş olduğumuz 2014 yılından itibaren atık kabul tesisleriyle karada, atık kabul tekneleriyle de denizde çalışmalara başlamıştır. Bu kapsamda; Büyükşehir Belediyemizce Fethiye ilçemizdeki Göcek Atık Kabul Tesisi ve Ula ilçemizdeki Akyaka Maden İskelesi Atık Kabul Tesislerimiz ve bu tesise bağlı toplam 8 atık kabul teknesi ve 2 görev devriye botu ile Göcek-Dalaman koyları ve Gökova Körfezi'nde deniz araçlarından kaynaklı atıklar toplanmaktadır. Göcek- Dalaman koylarında sezonda 2 bin tekneye hizmet veriyoruz" dedi.