Antalya’da kış ayında yeterli miktarda yağmur suyunun düşmemesi bu varlıklarını tehlike altında bıraktı. Kentte mart ayında yağmurlu gün sayısı 3 gün ile adeta tarihi bir rekor kırdı. Gündoğmuş Uçansu Şelalasi’nin kurumasının ardından bu kez 1990 rakımlı Akdağ'ın eteklerinde yer alan Yeşil Göl’de kaydedildi. Gömbe Mahalle Muhtarı Süleyman Kocakehya, sonbahar ve kış mevsiminde yağışların az olması nedeniyle göl seviyesinde bu yıl düşüş yaşandığını söyledi.
KORKUTAN MANZARA
Turizm kenti Antalya, doğal varlıkları ile Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Batı Torosların ikinci yüksek tepesi 1990 rakımlı Akdağ'ın eteklerinde yer alan Yeşil Göl, Kaş, Elmalı ve Demre ilçelerinin bazı mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Meyve bahçelerinin sulamasında da kullanılan göl suyu, bu dönem yaşanan kuraklık nedeniyle çekildi.
GERİYE ACI BİR TABLO KALDI
Gölün yaz aylarında çekilen fotoğraflarından geriye acı bir tablo kaldı. Gölde kış ortasında az miktarda su kalması ziyaretçileri ve bilim adamlarını kaygılandırdı. Gömbe Mahalle Muhtarı Süleyman Kocakehya, sonbahar ve kış mevsiminde yağışların az olması nedeniyle göl seviyesinde bu yıl düşüş yaşandığını söyledi.
MAHALLELİ KAYGILI
Yeşil Göl'ün üç ilçenin içme suyu ihtiyacını karşıladığını, Çayboğazı Barajı'nın da önemli su kaynağını oluşturduğunu anlatan Kocakehya, "Gölümüz dolmazsa büyük mağduriyet yaşayacağız. İnşallah nisan ayı yağışlı geçer, gölümüz tekrar dolar ve bu sıkıntıları çekmeyiz. Yaz manzarasından geriye bir şey kalmamış. Umarım nisan ayı yağmurlu gider. Karların erimesi ile bir miktar eski günlerine döner ama ne kadar dönecek?" dedi.
YAZ VE KIŞ KABUSU
Gölün yaz ve kış fotoğraflarını karşılaştıranlar ise gördüklerine inanmakta zorlandı. Yazın vatandaşların akın ettiği göl yeşilliği ile dikkat çekerken yeni çekilen fotoğraflarda adeta kuruduğu görüldü. Gölün suyunun çekilmesi ile birlikte içerisinde bulunan toprak yapısı ve taşlar da ortaya çıktı.