Muğla'da yaşayan, 3 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanıp diyalize girmeye başlayan Figen Çatak, nakil için Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Sıra bekleyen Çatak'a, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın, ailesi tarafından bağışlanan organlarından böbrek, nakledildi. 

FİGEN ÇATAK'A ZİYARET

5 Mart'ta ameliyatı gerçekleştiren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Özcan ve Op. Dr. Asım Onur ile birlikte Hastane Başhekimi Turhan Togan, Figen Çatak'ı odasında ziyaret etti. Doç. Dr. Özcan, "Muğla'da organ nakli yapmaya başlayalı üç yıl oldu. Hastamız, başarılı bir ameliyat geçirdi ve yakında kendisini taburcu edeceğiz" dedi.

ORGAN BAĞIŞ SAYISI ARTMALI

Daha çok kadavra bağışını temin etmenin önemi olduğunu belirten Özcan, "Kadavra bağış sayılarında oldukça gerideyiz. Organ bağış sayısını artırmamız hem ilimiz hem de ülkemiz açısından kritik öneme sahiptir" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Figen Çatak ise tarifi zor bir duygu içerisinde olduğunu, böbrek nakli kararı veren aileye ve operasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: DHA