Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Akdeniz Meyve sineği sorununu çözmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, biyoteknolojik tuzaklama yöntemleriyle harekete geçti. 35 bin dekarlık alanda Akdeniz Meyve sineği ile mücadele eden ekipler, özellikle Hamitköy, Zaferler, Döğüşbelen ve Toparlar mahallelerinde narenciye üreticilerini ilgilendiren önemli çalışmalar yürütüyor.

ÜRETİCİLER İÇİN İLAÇLAMA MAALİYETİNE SON 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinden Ziraat Mühendisi Turgut Karagöz, bölgenin en büyük sorununun Akdeniz Meyve sineği olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmaların önemini vurguladı. Karagöz, tespit ettikleri 3 bin ara konukçuda gerçekleştirdikleri tuzaklama çalışmalarıyla sineğin popülasyonunu kontrol altına aldıklarını ve üreticilere önemli bir ilaçlama maliyetinden kurtulma fırsatı sunduklarını dile getirdi.

ÜRETİCİ MEMNUN 

Narenciye üreticileri ise, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın liderliğindeki bu mücadeleden memnuniyetlerini dile getiriyor. Köyceğiz Hamitköy Muhtarı Ramazan Çelik, Akdeniz Meyve sineği ile mücadelenin zamanında başlamasının önemine dikkat çekerek, üreticilerin temiz ve sağlıklı ürünler elde etmesine katkı sağlandığını ifade etti.

ÜRÜNLER İHRACATA UYGUN HALE GELİYOR 

Muğla'da narenciye ihracatının önemli bir yer tuttuğunu belirten Muhtar Sedat Ayhan ise, Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmaları sayesinde ürünlerin ihracata uygun hale geldiğini ve böylece ekonomik kayıpların önüne geçildiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Meyve sineği ile mücadelede yenilikçi yöntemlerle tarımsal üretimi desteklemeye devam ediyor.

Kaynak: İHA