Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez hayata geçirdiği vizyon projelerden Kariyer Merkezi başarılı projelerine devam ediyor. İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun programları tasarlamak ve kurumlar arası iş birliğine dayalı projeleri hayata geçirmek amacıyla 2019 döneminin sonunda kurulan ‘İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’ toplandı. İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu Toplantısına kamu kurumları, üniversiteler, odalar/birlikler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından geniş katılım sağlandı.
HAZIR VERİLERE DAYALI PROJELER GELİYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, yaptığı açılış konuşmasında Kariyer Merkezi’nin iş dünyasıyla yaptığı iş birliklerin ve üretilen projelerin Mersin’e katkı sağladığının altını çizdi. İş dünyası açısından Kariyer Merkezi’nin gelecekte neler yapacağını anlatmasının olumlu sonuçlar doğuracağını kaydeden Gündeş, “İş dünyası, STK’lar, meslek örgütleri, onların liderleri kalifiye eleman bulunamaması konusunda çok mustarip. İş dünyası ile kendini iş yaşamına katmak isteyen gençlerin buluşma noktasında neler yapılabilir noktasında bir hazırlık yapılıyor, bu da olumlu sonuçlar veriyor" sözlerine yer verdi.
"SERTİFİKASYONA GEÇİŞ GERÇEKLEŞECEK"
Kente yapılan yatırımlar sayesinde Mersin’in Marmara havzası konumuna da yükseleceğini belirten Gündeş, “8 günde muzu Ukrayna’ya gönderen bir üretici 8 saatte gönderebilecek. Bu da tarıma dayalı sanayinin gelişmesini, sertifikasyona geçişi beraberinde getirecek. Aynı zamanda iş olanaklarının artmasını getirecek ve buraya yatırım yapan sektörlerin de en azından ara eleman açısından elinde hazır bir veri bankası sunulmuş olacak” şeklinde konuştu.
18 BİN 400 KİŞİ MÜLAKAT DENEYİMİ KAZANDI
Açılış konuşmalarından sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada 2024 döneminde yapılan çalışmalar, Kariyer Merkezi istatistikleri ve 2025 dönemi projeleri konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Özada; 48 binden fazla kayıtlı adaydan yüzde 70’ine rehberlik, danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri kapsamında geri dönüş sağladıklarını belirtti. Özada, 450 mülakat simülasyonu programı kapsamında 18 bin 400 kişinin mülakat deneyimi kazanırken; iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik eğitim ve etkinliklerle bugüne kadar 20 binden fazla kişiye ulaşıldığının altını çizdi.
İŞ DÜNYASINDAN DESTEK SÖZÜ
Gerçekleştirilen sunumlardan sonra serbest kürsü uygulaması ile iş dünyasını temsil eden kurum ve kuruluşların yetkilileri ve sivil toplum liderleri memnuniyetlerini dile getirirken, önümüzdeki süreçte hayata geçecek projelere tam destek sunacaklarını belirttiler.