Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevinden sahiplendiği ve adını denizden esinlenerek 'Köpük' koyduğu 2 yaşındaki Rus finosu cinsi köpek, ekiplerle birlikte deniz denetimine çıkıyor. 4 aydır Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğünün Çamlıbel Balıkçı Barınağındaki biriminde yaşayan 'Köpük', ekiplerin adeta mesai arkadaşı oldu. 'Memnuniyetle Mersin' yazılı yeleğini giyen ve ekiplerle gemi denetimine çıkan 'Köpük', Mersin denizini kirlilikten korumak için mücadele ediyor.
MASKOT HALİNE GELDİ
Balıkçı Barınağında kendisi için yapılan kulübede yaşayan 'Köpük', birimin geniş bahçesinde tüm gün koşturarak personelin adeta odağı oluyor. Personelin yoğun sevgisiyle şımarttığı 'Köpük', onları sabah karşılıyor, akşam da uğurluyor. Köpük, Çevre Koruma ekiplerinin her gün denizde yaptığı rutin denetimlerde zaman zaman onlara eşlik ediyor.
“BİZİMLE DENETİMLERE DE ÇIKIYOR”
Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürü Ayhan Demir, Köpük’ü 4 ay önce sahiplendiklerini ve birimin havasının değiştiğini belirterek, "İlk geldiğinde biraz tedirgindi. Bizlere biraz uzak duruyordu ama zamanla alıştı. Bütün personelin ilgisini çekiyor. Çok candan bir bağlılığı oluştu. Bizimle denetimlere de çıkıyor. Yabancı birini gördüğünde havlayarak tesisimizin korunması açısından da bize yardımcı oluyor. Oldukça güzel bir bağ kurduk" dedi.
ADINI DENİZDEN ALDI
Deniz Denetim Şefi olarak görev yapan Emre Üresin ise 'Köpük’ün isminin çıkış noktasını anlatarak, "Başkanımızın çağrısına istinaden, hayvan bakımevimizden bu tatlı kızımızı sahiplendik. Adı Köpük. Biz Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğüyüz ve denizin köpüğünden yola çıkarak kızımıza Köpük ismini verdik. Çalışanlarımız da köpeği çok sevdiler. Tatlı kızımızın bizimle beraber olmasından dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.