İYİ Partili Turhan Çömez, Suriye merkezli cihatçı Ceyş ul-İslam örgütünün liderliğini yapmış ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Essam Bouidani'ye Türk vatandaşlığı verildiğini iddia etti. Bouidani'nin yeni adının Essam Bedatioğlu olduğunu söyleyen Çömez, şahsın Antalya'da turizm yatırımları yaptığını da ileri sürdü. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'nin Suriye merkezli cihatçı Ceyş ul-İslam örgütünün liderliğini yapmış Essam Bouidani'ye vatandaşlık verdiğini iddia etti.
TBMM'YE SORU ÖNERGESİ VERDİ
Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Çömez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Önergesinde, yabancı basında yer alan bilgilere dikkat çeken Çömez, Ceyş ul-İslam örgütünün sözcülüğünü yapan İslam Alluş'a (Macdi Mustafa Nema) da Türk vatandaşlığı verilip verilmediğini sordu. Alluş'un Türk pasaportuyla seyahat ettiği Fransa'da yasa dışı örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandığına dikkat çekti.
"ANTALYA'DA TURİZM YATIRIMLARI" İDDİASI
Çömez'in iddiasına göre, Essam Bouidani (Essam Bedatioğlu) Suriye'den getirdiği yaklaşık 70 milyon dolarlık bir servetle Antalya bölgesinde turizm arazileri satın alarak ticari faaliyetlere başladı. Çömez, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir kişinin Türkiye sınırları içinde nasıl serbestçe dolaşabildiğini ve 25 Nisan 2025 tarihinde Türkiye'den hava yoluyla nasıl çıkış yapabildiğini sorguladı.
"DUBAİDE YAKALANDI" İDDİASI
Çömez'in dikkat çeken bir diğer iddiası ise Essam Bedatioğlu'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ne giriş yaparken sınır polisi tarafından kırmızı bültenle arandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı yönünde oldu.
ÇÖMEZ'DEN SERT ELEŞTİRİLER
Sosyal medya hesabından da konuya ilişkin paylaşımda bulunan Turhan Çömez, "Suriye merkezli selefi cihatçı Ceyş ul-İslam örgütünün liderliğini yapmış Essam Bouidani'ye Türk vatandaşlığı vermişiz! Yeni adı da Essam Bedatioğlu olmuş. Adam on milyonlarca dolar para getirip Antalya'da turizm yatırımları da yapmış. Bu arada Fransa, adamın Suriye'de yaptığı katliamların belgelerine ulaşmış ve İnterpol'e başvurarak hakkında kırmızı bülten çıkartmış. Ancak beyefendiye (!) Türkiye'de dokunan yok. O da bunun verdiği güven ve rahatlıkla cebine koyduğu Türk pasaportu ile Dubai'nin yolunu tutmuş. Tabii sınırda yakalanıp tutuklanmış. Rezaletin tüm boyutlarını İçişleri Bakanlığı'na sordum. Cevap verebilirlerse sizinle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.
GÖZLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA
Çömez, soru önergesinde Türkiye'nin İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütü üyesi kişilere hangi gerekçeyle ve nasıl Türk vatandaşlığı verebildiğini de sorguladı. Çömez, aynı zamanda bu tür vatandaşlık verilen ve İnterpol tarafından aranan başka kişilerin olup olmadığını ve bu uygulamanın Türkiye'ye ne tür zararlar verebileceğini öğrenmek istedi. Bu çarpıcı iddiaların ardından gözler İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalara çevrildi.