Antalya Kepez ilçesi 75. Yıl Caddesi'nde trafik kazası yapan arkadaşına yardım etmek için kaza yerine gelen Kepez Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Emre Atmaca, bu sırada yaşanan tartışmada polis memuruna yumruk attığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. CHP, Atmaca'yla ilgili karar verdi.
ATMACA SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ!
Tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatı aracılıyla açıklama yapan Kepez Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Emre Atmaca, “Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddiasıyla gözaltına alındım ve devamında tutuklandım. Hayatım boyunca hiçbir devlet büyüğüne hakaret etmedim. Bütün siyasi mücadelem boyunca hukuka, demokrasiye, insan haklarına ve devletimizin temel değerlerine saygı göstererek hareket ettim. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da partime ve demokratik değerlere bağlı kalarak mücadele etmeye devam edeceğim. Yaşananların, şahsıma yönelik haksız bir algı çalışmasına dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğim. Adaletin en kısa sürede tecelli edeceğine olan inancım tamdır. Gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacak, bu süreçte hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Bu açıklamam, avukatlarım aracılığıyla kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulmaktadır” demişti.
CHP YÖNETİMLERİ HAREKETE GEÇTİ VE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Emre Atmaca’nın tutuklanmasının ardından ilçe yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Olağanüstü toplantıda Atmaca’nın tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi kararlaştırıldı. Kararın CHP Antalya İl Başkanlığına gönderilmesinin ardından Atmaca ile ilgili disiplin kararı aynı şekilde İl Disiplin Kuruluna gönderildi. “CHP’yi kamuoyu önünde küçük düşürdüğü” gerekçesiyle Meclis Üyesi Emre Atmaca’nın tedbirli ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından, İl Disiplin Kurulunun kısa süre içerisinde konuyla ilgili kararını vereceği açıklandı.