Yıldız Can yönetimindeki kadın karavancılar korosu; Leblebi koydum tasa, Adanalı, Arpa Buğday daneler, Urfa'nın Etrafı, Garip bir kuştu gönlüm, Bahçe Duvarından Aştım, Deniz Dalgasız Olmaz, Tahtalıkta galbır var, Ah tren kara tren, Bakkallar satıyor Karaca üzüm, Zilli de Maşa darbuka Cemile adlı türkülerle izleyenleri coşturdular. Kapanışı tüm izleyenlerin katılımıyla söyledikleri İzmir Marşı ile yaptılar.

Aynı zamanda sosyal medyada organize olan kadın karavancılar grubu kurucusu ve yöneticisi olan Yıldız Can ve ekibi Festival alanında açtıkları stantta pek çok kadın karavancı ve karavan sever insanla buluştu.

KADIN KARAVANCILAR GRUBU

Emekli hemşire Yıldız Can, 5 metrekarelik karavanıyla 9 yıldır Türkiye’de seyahat ediyor. Aynı zamanda 'Kadın Karavancılar' grubunun da kurucusu olan Can, seyahat halindeki kadınların birbirlerine destek olması için onları bir çatı altında buluşturdu.

KADIN KARAVANCILAR OLUŞUMU 100 KİŞİYİ AŞTI

9 yıldır yollarda olan Can, "Kadın Karavancılar" isminde kurduğu oluşum şu an 100 bin kişiyi geçmiş durumda. Seyahatleri sırasında nerede olduğunu merak eden arkadaşları için kurulan grup zamanla bir de koro kurdular. Zaman zaman konser programları düzenliyorlar. Kadın Karavancılar grubu; karavan, çadır ve her türden seyahatle ilgili bilgi, görgü ve deneyimlerin samimiyetle paylaşıldığı bir ortam. Yıldız Can, kurucusu olduğu topluluk için,

"Burada ömür boyu sürecek dostluklar yaşanıyor" dedi.

PANELVANI KARAVANA DÖNÜŞTÜREN YILDIZ CAN'DAN TAVSİYELER

13 metreküp bir panelvanı karavana dönüştüren Yıldız Can, yapım aşamasını takip ederek bazı düzenlemeleri de kendi yapmış. Karavan maliyetlerinin en büyük giderinin yakıt olduğunu söyleyen Can, yeni karavan sahibi olacaklara unutmamaları gereken tavsiyelerde de bulundu. Can,

“Karavanlar her yıl muayeneye girmek zorunda. Muayene ve sigorta ücretleri diğer araçlara göre fazla. Bir de amortisman giderlerini eklediğimizde masraflar artıyor. Yakıt giderleri ise bu yıl ne kadar arttı hepimiz biliyoruz. Karavanınız evin önünde yatacaksa veya hafta sonu kullanacaksanız oldukça pahalı bir hobi. Ancak üç aydan daha uzun bir süre yolda olacaksanız tatil masraflarınızla kıyaslandığında ucuza gelen bir seyahat şekli” diye uyarılarını aktardı.

Muhabir: BÜLENT ÖNER