Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TBMM) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, geleneksel iftar yemeği düzenledi. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonu’ndaki iftar programına Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Kurtoğlu, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ramazan Özçelik, siyasi parti temsilcileri ve meslek odaları temsilcileri katıldı. 

SEMAZENLER MEST ETTİ

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, ilk olarak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi’nin yürüttüğü projeler ve tamamladığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Sunum gösterimi ile desteklenen hizmet faaliyetlerinin katılımcılarla paylaşılmasının ardından semazen gösterisi eşliğinde iftar yemeğine geçildi.

ASRIN FELAKETİ HATIRLATILDI

Yemek sonrası İMO Antalya Şube Başkanı Soner Akdoğan tarafından konuşma gerçekleştirildi. Bütün camianın Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlayarak birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akdoğan, ‘Asrın felaketi’ olarak tarihe geçen 6 Şubat depremlerine değindi. Afetten sonra 2022, 2023 ve 2024 yılında iftar yemeğini Adıyaman ve Hatay’da yapma kararı aldıklarını hatırlatan Akdoğan, “Siz değerli meslektaşlarımızın desteğiyle onların bize olan inançlarıyla yerinde yönetim kurulunun da kararıyla ihtiyaç sahibi depremzedelerimizle buluşturduk. Bu sene de biz bir araya gelmek istedik” dedi.

BİLGİ VE BECERİ YETERLİ DEĞİL

2 senedir afet bölgesinde depremzedelere destek oldukları için bir araya gelme fırsatı yakalayamadıklarını kaydeden Akdoğan, “Sizlerle bir arada olmanın, bu anlamlı günde, bu anlamlı beraberlikte birlik ve dayanışma içinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası, bilgisiyle, birikimiyle ülkenin en temel taşlarından bir tanesidir. Bizim mesleğimizi yücelten sadece bilgi ve beceri değil. Bunda en büyük başarılardan bir tanesi de dayanışmadır. Dayanışma ruhunu en yüksek merkezde yaşayan meslek odalarından bir tanesiyiz. Bugün bu salonun doluluk hali bunun en büyük göstergesidir. Biz desteklerimizle dayanışmaya, birlik ve beraberliğin içerisinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PLAKET YAĞMURU

Akdoğan’ın konuşmasının ardından iftar programına 2 yıldır ev sahipliği yapan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’a İMO Antalya Şube Başkanı Soner Akdoğan tarafından plaket takdim edildi. İftar yemeği, organizasyona katkıda bulunan firma ve sponsorların yetkili isimlerine plaket takdim edilmesi ile sona erdi.


 

Muhabir: DUYGU TEKİN