Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, yılda 25 bin yerli ve yabancı tırmanış sporcusunun ziyaret ettiği Geyikbayırı ve Doyran köyleri sınırına yapılmak istenen hidroelektrik santrali projesi büyük tepki çekerek iptal edilmişti. AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Yunus Günal, Doyran Göleti’ne bu kez daha fazla su akışı sağlamak için ikinci bir boru hattı döşenmesine başlandığını duyurdu.

YAZIN KURUDU

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre, Antalya'da kayak merkezi Saklıkent yolundaki, güzelliğiyle dikkati çeken Doyran Göleti, 2006 yılında Devlet Su İşleri tarafından inşa edildi. Kızılçamların ve Akdeniz'in doğal bitki örtüsü makilerin arasında yer alan gölet, çevresindeki bin 700 hektarlık tarım arazisinin sulanmasında kullanılıyor. Özellikle yaz aylarında gezginlerin ve piknikçilerin uğrak noktası olan gölet, geçen yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi.

DOYRAN GÖLETİNE BORU HATTI

Gölün kurumasının önüne geçmek için Devlet Su İşleri (DSİ) ve Sulama Birliği ekipleri harekete geçti. Doyran Göleti’ne daha fazla su akışı sağlamak için ikinci bir boru hattı döşenmesine başlandı. Projenin detaylarını ise AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Yunus Günal, duyurdu. Proje alanında incelemelerde bulunan Günal, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

DAHA FAZLA KAYNAK

Günal, “Konyaaltı’mızın ihtiyaçları doğrultusunda projeler üretmeye ve hemşehrilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Yaptığımız girişimler neticesinde Doyran Göleti’ne daha fazla su akışı sağlamak için ikinci bir boru hattı döşenmesine başlandı. Bu proje ile yaklaşık bin 100 metre mesafeden göletimize ikinci bir hat döşenmiş ve kırsal mahallelerimizde tarımsal sulamada kullanılmak üzere göletimize daha fazla kaynak aktırılmış olacak. Hemşehrilerimize, çiftçilerimize hayırlı olsun diyoruz ve emeği geçen DSİ ile Sulama Birliği yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

HES İPTAL EDİLMİŞTİ

Diğer taraftan bir süre önce Geyikbayırı ve Doyran köyleri sınırına yapılmak istenen hidroelektrik santrali projesi iptal edilmişti. 30 Temmuz’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED başvuru dosyası sunulan dosyada 8 Ekim’de halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılımı toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlığa bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 18 Ekim tarihli yazısına göre, İnceleme Değerlendirme Komisyonu Üyesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, proje alanının içme suyu kaynakları mutlak koruma alanlarında yer aldığı ve bu alanlarda yalnızca içme suyu işletme tesislerine ve orman koruma çalışmalarına izin verilebileceğini belirterek olumsuz görüş verdi.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN