Uzun yıllar müzik, mimarlık ve resim çalışmalarını birlikte yürüten Erol Evgin'in resim sergisi geçtiğimiz gün Bodrum Göltürkbükü Touch Sanat'ta düzenlenen davetle açıldı.
Müzisyen kimliğiyle birçok hayranı bulunan ve sanat hayatında 50 yılı deviren usta sanatçı Erol Evgin, bir yandan mimarlık ve resim çalışmalarıyla da biliniyor. Bu kapsamda resim sergileri de açan Evgin’in, mimari ile resmi tuvalde buluşturduğu 25 adet yağlı boya tablosunu sanatseverlere sunduğu sergisi açıldı Yoğun ilgi gören sergi açılışında misafirleriyle yakından ilgilenen Erol Evgin'in, sergi açılışına katılanlar arasında; ressam Devrim Erbil, iş insanları Ahmet Eren ve İsmail Eren, TEV’in Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve eşi, Cüneyt Arkın’ın oğulları Kaan Cüreklibatır, Murat Arkın ve eşleri de vardı.
EROL EVGİN "POSTMODERN EKSPRESYONİST BİR TAVIR BENİMKİ"
Türk pop müziğinin duayen ismi Erol Evgin, yüksek öğrenimini Devlet Güzel Sanatlar Akademisi bugünkü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Türk pop müziğinin duayen ismi Erol Evgin, yüksek öğrenimini Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nde tamamladı. Evgin o yıllarda usta ressamlar Neşet Günal, Cemal Tollu, Devrim Erbil ve Özdemir Altan'dan resim dersleri de aldı.
2015'TE SERGİ AÇMIŞTI
Mahir Güven Atölyesi'nde 5 yıl boyunca resim çalışmaları yapan Erol Evgin, 2015 yılında "Miras" adında bir sergi açtı.
"Resim bir tutku benim için" diyen Evgin, pandemi döneminde çalışmalarını sosyal medyadaki takipçileriyle de paylaşmaya karar verdi ve "Erol Evgin Art Gallery" adlı bir Instagram sayfası açtı.
Erol Evgin, oğlu Murat Evgin'i resmettiği eserini de sayfasında paylaştı. Erol Evgin, benimsediği tarz için "Postmodern ekspresyonist bir tavır benimki" diyor.
Evgin’in, Bodrum’da mimari ile resmi tuvalde buluşturduğu, 25 adet yağlı boya tablosunu sanatseverlere sunduğu sergi 5 Eylül'e kadar açık kalacak.