İklim özellikleri sayesinde başta kekik, nar ve ayva olmak üzere çok sayıda tıbbi aromatik bitki ve meyve yetiştirildiği Pamukkale’de, açık alandaki bahçelerde erkenci kayısılar hasat edilmeye başlandı. Hasat edilen kayısılar arasında, dekarda 4 bin ile 4 bin 500 kilogram arası rekolte beklendiği belirtildi. Geçen yıl Pamukkale ilçesinde 252 hektar alanda 513 ton üretim gerçekleştiği kaydedildi.
DENİZLİ KAYISI ÜRETİMİNDE EGE'DE 4. SIRADA
Gerçekleştirilen ilk kayısı hasadına Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Müdür Yardımcısı Saffet Üge, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, üretici Talat Özkan ile il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli katıldı. Verimiyle memnun eden kayısılardan, dekarda 4 bin ile 4 bin 500 kilogram arası rekolte beklendiği kaydedildi. 2023 yılında Pamukkale ilçesinde 252 hektar alanda 513 ton üretim gerçekleşti. Türkiye'de kayısı üretiminin yüzde 0,28'ini karşılayan Denizli, kayısı üretimi bakımından Türkiye'de 22.sırada, Ege Bölgesi'nde 4.sırada yer alıyor.
ERKENCİ HASADIN ÖNEMİNİ VURGULADILAR
Pamukkale ilçesinde tarımla uğraşan bahçe sahibi Talat Özkan, hasat etkinliğinde İl Müdürü Şakir Çınar'a Ninfa çeşidi kayısı hakkında bilgi verdi. Üreticiler, erkenci kayısıların önemine ve yetiştirme süreçlerine dair tecrübelerini paylaştı. İl Müdürü Şakir Çınar, hasadın önemini vurgulayarak, "Pamukkale'nin bu tarafında erkenci kayısı hasadı yapılırken, geçtiğimiz hafta Honaz ilçemizde erkenci kiraz hasat ettik" dedi. Çınar, Denizli tarımının gücünü ve çiftçilerin bilinçli çalışmalarını övdü.