Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, yenilenen Antalya Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali'nde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Baklan Ersoy, burada 2025 yılında Antalya’daki turizm hedeflerini açıkladı.

HEDEF 18 MİLYON YABANCI

Turizm sezonu için hazırlıklar devam ederken Bakan Ersoy, 2025 yılında Antalya’da 18 milyon yabancıyı ağırlamayı hedeflediklerini açıkladı. Antalya nüfusunun yaklaşık 15 katına tekabül eden bu sayı için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerine vurgu yapan Bakan Ersoy, “Antalya'mızın 2025'i de rekorlarla dolu kapatması için yoğun çalışmalarımız sürüyor. Her yılı yeni bir rekorla geride bıraktığımız turizmin başkenti Antalya'da bu yıl 18 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin turizmdeki başarısını yeni başarılarla taçlandırmaya kararlıyız” dedi.

BAKAN ERSOY’A EŞLİK EDEN İSİM

Antalya Havalimanı’ndaki incelemelerin ardından Bakan Ersoy, Ankara'da yapılacak olan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için uçağa bindi. Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a uçağında eşlik eden isim ise eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve şimdilerde ise AK Parti MKYK üyesi olan Menderes Türel oldu. Türel sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ankara yolculuğu … İstikamet MKYK toplantısı … Sn. Bakanımızla birlikte, her daim, gönül gönüle” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Tahsin CAN ÖNALP