Son yıllarda artan davalar posta teşkilatının tebligat yükünü arttırırken, yapılan dağıtımlar esnasında ev sahibini evde bulamayan postacılar tebligatı muhtarlıklara bırakıyor. Antalya’da vatandaşların yazın tatile ve yaylaya çıkması ile birlikte evraklar ulaştırılmayınca derdi muhtarlara kaldı. Günde 50-80 arasında evrak bırakıldığını ifade eden muhtarlar, mesaisinin büyük bir çoğunluğunu buna ayırıyor. Gelen evraklar ile mücadele edemeyerek, personel tutanlar dahi var. 

ANTALYA'DA MUHTARLAR ADETA POSTACIYA DÖNDÜ

Mahkemeler, kredi borçları, hacizler ve benzeri birçok alanda artan tebligat yoğunluğu hem postacılara hem de mahalle muhtarlarına yük olmaya başladı. Antalya’da vatandaşların yazın tatile çıkması ile birlikte postacılar ilgili adreste bulamadığı tebligat sahibinin zarfını mahalle muhtarlığına bırakıyor. Nüfusun her geçen gün kalabalıklaştığı ve tebligat yoğunluğunun arttığı kentte muhtarların yükü de artıyor. Adreslerine teslim edilemeyen tebligat yığınlarıyla baş başa kalan muhtarlar postacıya döndü. Kendilerine günde ortalama 50-80 adet evrak geldiğini belirten muhtarlar vatandaşlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Bazı muhtarlar masalarının tebligatlarla yığılması üzerine alfabetik sıraya göre özel raflar oluşturmak zorunda kaldı. Muratpaşa ilçesinde bir muhtar ise gelen evrak yoğunluğu ile mücadele edemeyince, personel tutmak zorunda kaldı. 

“SABAH MESAİSİNE TEBLİGATLAR İLE UYANIYORUZ" 

Yoğunluk yaşanan yerlerin biri de Kaleiçi Mahallesi oldu. Hergün 30’a yakın evrak bırakıldığını ifade eden Tuzcular Mahalle Muhtarı Uğur Çetin, “Özellikle yazın daha bir yoğun oluyoruz. Vatandaşlarımızın birçoğu akrabasının yanına ya da yaylaya çıktığı için tebligatların hepsi bize geliyor. Sabah mesaisine tebligatlar ile uyanıyoruz. Bizim için önemli bir sorumluluk. Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bir şekilde evrakları ulaştırıyoruz. Onlar tatile gidiyor, derdi bize kalıyor” dedi.

“BİZ DE ULAŞAMAYINCA WHATSSAPPTAN KENDİLERİNE ULAŞTIRIYORUM"

Güzeloba Mahallesi Muhtar Ramazan Dinç ise gelen evrak yoğunluğundan dolayı personel tutmak zoruna kaldığını sözlerine ekledi. Nüfus olarak kalabalık bir mahalle olmasından dolayı günde 80’e yakın evrak aldığını ifade eden Dinç, “Vatandaşlarımız bizi 5 yıl süreyle görev verdi. Onların mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Yaz aylarında daha çok evrak geliyor. Gelen evrakları isim listesine göre ayırıyoruz. Birçoğunu mahkeme evrağı ve trafik cezası oluşturuyor. Biz de ulaşamayınca WhatsApptan kendilerine ulaştırıyorum. Günümüzün büyük bir bölümü bu evraklar ile geçiyor” dedi. 
 

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN