Antalya Kuş Gözlem Topluluğu tarafından her yıl kentte kuş gözlem kampı düzenleniyor. Bu yıl da 4-6 Nisan tarihleri arasında, Antalya'nın en önemli göçmen kuş rotalarından biri olan Manavgat ve Serik sahil kesimlerinde Antalya Kuş Gözlem Kampı gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ BİR BULUŞMA NOKTASI

Yalnızca kuşları gözlemlemek için değil aynı zamanda doğaya daha yakından bakmak, doğayı koruma bilincini artırmak ve farklı şehirlerden gelen doğaseverleri bir araya getirmek amacıyla da önemli bir buluşma noktası olan Antalya Kuş Gözlem Kampı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılarla büyük bir coşkuyla tamamlandı. Şırnak'tan İstanbul'a kadar uzanan geniş bir katılımcı profiliyle gerçekleşen kamp, kuş gözlemine ilgi duyan herkesi Antalya'da bir araya getirdi.

CANLILIK KAZANDIRDI

Antalya Kuş Gözlem Topluluğu'ndan Gökçe Coşkun, 7'den 70'e katılımın olduğu kampa özellikle çocuk katılımcıların renk kattığını söyledi. Coşkun, "Doğaya duydukları merak ve heyecanla kuşları arayıp bulan, onları dikkatle gözlemleyen ve fotoğraflayan çocuklar, kamp boyunca neşeleriyle etkinliğe canlılık kazandırdı. Gözlem alanları arasında Manavgat Sahili, Titreyengöl, Denizkent, Boğazkent ve Manavgat Ulualan çevresi yer aldı. Bu bölgelerde gerçekleştirilen gözlemler sırasında yaklaşık 140 kuş türü kaydedildi" dedi.

HEYECANLANDIRAN İKİ TÜR

Kamp boyunca en çok heyecan yaratan gözlemlerden birinin, Antalya'da nadiren görülen 'yeşil arı kuşu' olduğunu belirten Gökçe Coşkun, "Ancak kampın en çarpıcı gözlemi, Antalya için ilk, Türkiye içinse yalnızca beşinci kayıt olan 'Tibet cılıbıtı' oldu. Bu önemli kayıt, katılımcılar ve kuş gözlem topluluğu tarafından büyük heyecanla karşılandı" diye konuştu.

Kaynak: DHA