Uluslararası bir platform olan GCGW-2023, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu ve konferansın kurucu başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer'in açılış konuşmalarıyla başladı. Utlu, küresel ısınmanın insanlık için tehdit oluşturduğuna ve tüm bireylerin sorumluluk alması gerektiğine vurgu yaptı.

“Buzulların erimesiyle deniz seviyesinin yükselmesi, hava olaylarının getirdiği şiddetli yağışlar ile yıkım ve kayıpların yaşandığını görüyoruz. Temiz enerji teknolojilerine yönelik yatırım, yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş, enerji verimliliğinin artırılması ve ormanların korunması gibi adımların atılması gerekiyor.”

YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER VE HİDROJEN DEVRİMİ

Prof. Dr. İbrahim Dinçer, konferansta insanların ihtiyacı olan temiz hava, gıda, su gibi faktörlerin enerjinin yeterince temiz olmamasıyla etkileneceğine dikkat çekti. 2020 itibarıyla hidrojen devrimine adım atıldığına ve bunun insanlar için artık çok önemli olacağına vurgu yaptı.

PANELLER VE İKİNCİ GÜN ETKİNLİKLERİ

11. Uluslararası Küresel Isınma Konferansının ikinci gününde, iklim değişikliği ekonomisi, enerji politikaları, su kaynaklarının yönetimi, yenilenebilir enerji kaynakları gibi konularda çok yönlü bilimsel sunumlar gerçekleştirildi. Akşam düzenlenen gala yemeği ve ödül töreniyle en iyi bildiri, en iyi sunum ve en iyi poster ödülleri sahiplerini buldu.

KONFERANSIN SON GÜNÜ VE KAPANIŞ

ABD, Kanada, Singapur ve Hırvatistan gibi ülkelerden saygın üniversitelerden önemli bilim insanlarının katılımıyla konferansın üçüncü gününde heyecan verici bir atmosfer yaşandı. Küresel ısınma ile ilgili en güncel bilimsel çalışmaların sunumları, yenilikçi yaklaşımları ve adaptasyon süreçlerinin paylaşıldığı konferans, kapanış konuşmaları ile sona erdi.

GCGW-2023, son yılların en verimli kongrelerinden biri olarak değerlendirildi ve geleceğe yönelik umut vadederek dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanlarını bir araya getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ