Vestel CEO’su Ergün Güler’in Ramazan ayına yönelik tebrik mesajı, şirket içinde krize yol açtı. Vestel’in bağlı olduğu Zorlu Holding’in CEO’su Cem Köksal’ın bu paylaşıma tepki göstermesi tartışmaları alevlendirdi. Yaşanan gelişmelerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Köksal hakkında 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Köksal hakkında gözaltı kararı verildi.
NE OLMUŞTU?
Vestel CEO'su Ergün Güler, Ramazan'ın başlaması nedeniyle çalışanlarına, e-posta gönderdi. Güler, "Hepinize sevgiyle kucaklıyor, aileleriniz ile birlikte huzur dolu bir Ramazan ayı diliyorum" dedi.
“LÜTFEN BUNUN HİÇBİR ŞEKİLDE TEKRARI OLMASIN”
Güler'in e-postasına şirketin bağlı olduğu Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, tepki gösterdi. Köksal, "Bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor. Dini günlerden Şeker ve Kurban bayramları yer alıyor. Bunlar dışındaki dini günleri kurumsal olarak kutlamamız doğru değil. Bu grubun 70 yıllık tarihinde de Ramazan ayı kutlaması yer almadı. Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var. Çok uluslu bir şirket olmaya çalışırken her dinden ve milletten de çalışanlarımız olmasını bekliyoruz. Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmıştım. Lütfen bunun hiçbir şekilde tekrarı olmasın. Bu uyarımı da ciddiye almanı özellikle rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayların çığ gibi büyümesini ardından İstanbul Başsavcılığı tarafından Köksal hakkında soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklamada, ”Bugün bir kısım sosyal ve görsel medya yayınlarına yansıyan Zorlu Holding Ceo’su Cem Köksal isimli şahıs hakkında tüm çalışanlarına yönelik Ramazan ayının kutlanmaması içerikli mail atması olayıyla ilgili olarak “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme (TCK md. 115)” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır” denildi.