Zara, Marks & Spencer, Naf Naf, Bestseller, H&M, Gerry Weber, Tom Taylor gibi dünya devlerine üretim yapan 65 yıllık tekstil devi  Emek Kumaş, borçlarını ödeyemediği için konkordato ilan etti.

DEVLERLE ÇALIŞIYORDU

Temeli İstanbul Fatih’te halı ve mobilya satan Emek Ticaret ile atılan Emek Group şirketleri İstanbul ve Niğde’de yaptığı üretimle Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biriydi. Kumaş üretimi ve satışı konusunda sektörün en güçlü firmaları arasında yer alan Emek Group, Zara, Marks & Spencer, Naf Naf, Bestseller ve H&M, Gerry Weber, Koton ve Tom Taylor gibi dünya devleriyle çalışıyordu.

Zara

MALİ DENGE BOZULDU

Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına göre, mali yapısı son derece güçlü olarak bilinen grubu ekonomide son aylarda artan istikrarsızlık sarstı. Dava dilekçesine göre, kurlardaki sert hareketlilik, maliyetlerde yüzde 110’ü bulan artış ile kredi faizlerinin yüzde 60’a dayanması grup şirketlerinin mali dengesini bozdu. Dava dosyasına göre Emek Global’in 334 milyon TL, Emek Kumaş’ın 110 milyon TL, Emekteks’in ise 81 milyon TL borcu bulunuyor.

Davanın son duruşmasında ise 3 şirkete yönelik 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi. 3 şirketin yanı sıra şirketlerin sahibi İbrahim Cüneyt Önügören de konkordato kapsamına alındı.

Emek Kumaş Konkordato 1

Kaynak: HABER MERKEZİ