Şeyhmus Şekerci, Mardin'de doğan ilk çocuğu Furkan'ın (14) dünyaya geldikten sonra konuşmada güçlük yaşaması ve göz teması kurmaması üzerine bir doktora başvurdu. Kontrollerin ardından Furkan'a yüzde 90 otizm teşhisi konuldu. İlk etapta çaresiz hisseden aile, çocuklarına daha iyi bir eğitim imkanı sağlamak amacıyla Antalya’ya taşındı.

YENİ YAŞAMA ADAPTASYON VE MESLEK DEĞİŞİKLİĞİ

Antalya’ya yerleşen aile, burada iki kız çocuğu daha dünyaya getirdi. Ne yazık ki en küçük çocukları Zehra (4) da otizm teşhisi aldı. Bu süre zarfında eşinden boşanan Şeyhmus Şekerci, çocuklarıyla daha çok ilgilenebilmek adına iş değişikliği yaptı. Minibüsüyle temizlik malzemeleri satmaya  ve çocuklarını da yanında işe götürmeye başladı.

AİLENİN MÜCADELESİ 

Çocuklarına ilk teşhis konulduğunda kendini çaresiz hissettiği söyleyen baba Şeyhmus Şeker;

"3 çocuğum var 2'si otizmli. Bu durumu  konuşamamaları ve göz teması kurmamalarıyla fark ettim. İlk teşhis koyulduğunda yıkıldık tabii ama kabullendik. Onlar için, eğitimleri için bir mücadele içerisine girdik. Bunun bir ilacı yok, tek ilacı sevgi. Çocukları televizyon ve tabletten uzak tutuyorum. Bunlarla ilgilendikleri zaman geriye gidiyorlar. Onları sosyalleştirmeye çalışıyorum. Doğayla, insanlarla iç içe olmalarını sağlıyorum" dedi.

TOPLUMUN BAKIŞ AÇISI

Çocuklarını bırakacak kimsesi olmadığı için her yere onları yanında götürmek zorunda olan Şeyhmus Şekerci'nin bu durumu karşılaştığı insanlarda şaşkınlık yaratıyor. Fakat çocuklarının otizmli olduğunu öğrenen insanların bakışları değişiyor.

DEVLET DESTEĞİ VE GELECEK KAYGISI

Şehmus Şekerci, otizmli çocukların aileleri için ortak bir kaygının, kendilerinden sonra çocuklara ne olacağı olduğunu belirtti. Devletten bu konuda çözüm bekliyor ve çocuklarının, Aksu'daki Otizm Spor Kulübü’nde eğitim almasını umut ediyor. 

Kaynak: AA