Balkanlardan gelen soğuk hava dalga bütün Türkiye’yi etkisi altına aldı. Nisan ayının gelmesine rağmen sıcaklıklarda sert düşüler yaşandı ve başkent Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin belirli yerlerinde kar yağışları görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada yeni haftanın gelmesiyle beraber sıcaklıklarda kademeli olarak yükseliş yaşanacağını işaret etti.
SICAKLIKLAR KADEMELİ OLARAK YÜKSELECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada 14 Nisan 2025 Pazartesi gününden (yarın) itibaren sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini açıkladı. Özellikle 16 Nisan Çarşamba günü sıcaklıklarda 10 derecelik bir artış yaşanacağına dikkat çekildi. Nisan ayının sonu mayıs ayının başında ise artık sıcaklıkların daha da yükseleceği tahmin ediliyor.
ANTALYA’DA SICAKLIKLAR NE ZAMAN ARATACAK?
Turizmin başkenti Antalya’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Balkanlar’da gelene soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sıcaklıklarda düşüşler yaşanırken yer yer sağanak yağışlarda hayatı felç etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre yeni haftayla beraber sıcaklıkların kademli olarak artarken yer yer sıcaklıkların 23 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.