Türkiye genelinde CHP’nin yüzde 37,76 oyla birinci çıktığı ve 35 ilin belediyesini kazandığı 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri, birbirinden farklı rekorları da beraberinde getirdi. 24 Şubat 2020 tarihinde kurulan ve seçime yalnızca Mudurnu'dan katılan Güç Birliği Partisi, yanlızca üç (3) oy alarak siyaset tarihinine geçti. 

TÜRKİYE GENELİ 3 OY

Yerel seçimlerde sadece Bolu’nun Mudurnu ilçesinde belediye başkan adayı gösteren Güç Birliği Partisi, beklediği oy desteğini sağlayamadı. Güç Birliği Partisi’nin belediye başkan adayı Mustafa Doğramacı, seçimlerde 3 oy aldı. Böylece parti, yerel seçimleri Türkiye genelinde 3 oyla tamamlamış oldu.

EN AZ OY ALAN SİYASİ PARTİ

Elde edilen sonuç, "Bir seçimde en az oy alan siyasi parti" ünvanını beraberinde getirirken, "Beklenen destek parti üyelerinden neden gelmedi?" sorusunu akıllara getirdi.

30 KİŞİ PARTİ KURDU, 3 KİŞİ OY VERDİ

Siyasi Partiler Kanunu'nda yer alan "Madde 8 – (Değişik birinci fıkra: 2/1/2003-4778/6 md.) Siyasî partiler, partiye üye olma yeterliğine sahip en az otuz Türk vatandaşı tarafından kurulur. Siyasi partilerin genel merkezi Ankara'da bulunur" ibaresi ancak 30 kişi ile siyasi parti kurulabileceğinin bilgisini verirken, "Oy sayısı neden partiyi kuran kişi sayısından daha az?" yorumuna da kapı araladı.

AK Parti seçim şokunu üstünden atamadı! "Son 1 hafta içerisinde özellikle bir şey oldu" AK Parti seçim şokunu üstünden atamadı! "Son 1 hafta içerisinde özellikle bir şey oldu"

KENDİ PARTİLERİNE NEDEN OY VERMEDİLER?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri başta olmak üzere Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm seçimlerde birbirileri ile yarışan isimler bağlı bulundukları partilerin vizyonlarını ve misyonlarını ilke edinirken, parti yararına birçok çalışmaya ve projeye imza atarken, partiyi kuran isimlerin oluşum süreçlerinde yer aldıkları partiye neden oy vermediğine ilişkin sorular ise yanıtsız kaldı.

Muhabir: DUYGU TEKİN