Yarattığı istihdam nedeniyle yüz binlerce aileye umut kapısı olan Organize sanayi Bölgesi yeni istihdamlara ise hazır durumda. Pandemi döneminde bile dünya genelinde sanayi alanlarında önemli sorunlar yaşanırken, Gaziantep sanayi alanlarında ihracat rekorlarına imza attı. Yaşanan depremlerin ardından da kent ile birlikte hızlı büyüme ivmesi kazanan Gaziantep OSB alanlarında yeni işletme alanları ise hızla kurulmaya devam ediliyor.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin etkilerinin hissedildiği Gaziantep OSB, tüm olumsuzluklara rağmen başarılı çalışmaları ile Türkiye'nin en fazla ihracat yapan OSB'lerinden biri olma özelliğini koruyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) En Fazla İstihdam Sağlayan 10 Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin verileri kamuoyu ile paylaştı. Türkiye'nin çeşitli illerinden 10 OSB'nin yer aldığı verilere göre Gaziantep OSB, Türkiye'nin en fazla istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesi oldu. Yılsonuna kadar Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan işletmelerde istihdam sayısının 300 bini geçmesi bekleniliyor. Yaşanan bu durum kentte ki işsizlik sayısının azalmasına ve istihdam alanı açılmasında önemli bir etken olarak gösteriliyor. Gaziantep’te yaşayan ortalama 1 milyon 700 bin kişinin OSB istihdamları sayesinde yaşamlarını sürdürdüğü ifade ediliyor.

CENGİZ ŞİMŞEK VE EKİBİ ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYOR

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantepli sanayicilerin su hayalini gerçekleştirdi. Bu proje ile Fırat Nehri’nin suyunu 100 kilometrelik mesafeden Gaziantep Organize Bölgesi’ne getirecek projenin ihalesi yapıldı. Tarihi proje ile kent ihracatının yüzde 20 artması hedefleniyor. Şimşek'in katkıda bulunduğu Düzbağ Projesi sanayici ve iş adamlarından da büyük takdir aldı. Türkiye ekonomisinin Süper Ligi olarak nitelendirilen ISO 500 listesine giren Gaziantepli firma sayısı her yıl arttı. GAOSB 2. kısım sosyal tesislerin yanında 16.329 metrekare inşaat alanlı 4 bloktan oluşan 7 adet müstakil iş merkezi, 2 adet dükkan ve 24 adet ofis içeren OSFİM projesinin ihalesi Mart ayında yapıldı. 4. Çarşı Projesi hayata geçiriliyor. Gaziantep OSB yeni yol projesi ise önemli bir çalışma olarak takdir gördü.

ENERJİ ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, Türkiye'nin en cazip OSB'lerinden biri olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin daha da tercih edilebilir bir hale gelmesi için proje üstüne proje geliştirdi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, toplamda 5 bölgeden oluşuyor. Binin üzerinde sanayi tesisinin faaliyet gösterdiği OSB'de aylık ortalama 400 milyon kilowattsaat enerji, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketiliyor. Türkiye'de kullanılan enerjinin yüzde 2'sini Gaziantep OSB'deki tesisler tüketiyor. 300 bin işçinin istihdam edildiği OSB, bu özellikleriyle üretimin lokomotifi olmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ