Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi üyeleri, eylem yaptı. Eylemin basın sözcülüğünü yapan SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer “Eziyet yönetmeliğini dayatanlar vergide adaleti sağlayamayanlar, yönetemeyenler istifa etmelidir” açıklamasında bulundu.
“EZİYET YÖNETMELİĞİNİ DAYATIYORLAR”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi üyeleri ‘Vergide Adalet’ eyleminin 36. haftasında Antalya’nın merkez Kepez ilçesinde bulunan Pakize-Yahya Erkun Aile Sağlığı Merkezi önünde eylem yaptı. Yapılan eylemde konuşan SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer “Eziyet yönetmeliğini dayatanlar vergide adaleti sağlayamayanlar yönetemeyenler istifa etmelidir” diyerek ilgili bakanları istifaya davet etti.
“HALK BİZLERİ DESTEKLEDİ”
Dr. Kaan Taşer, ‘Eziyet Yönetmeliği’ olarak adlandırılan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe karşı sürdürülen mücadelenin Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) 5-7 Kasım günleri yapılan 3 günlük iş bırakma eylemlerinin başarıyla tamamlandığına dikkat çeken Taşer, “Yurt çapında büyük bir katılımla yapılan iş bırakma eylemleri ve kitlesel basın açıklamalarında gösterilerin halk tarafından desteklendiğine şahit olduk” dedi.
“EYLEM KARARI ALDIK”
Sağlık Bakanlığı’nın 3 gün süren uyarı eylemlerinin görmezden gelinerek Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin ASM çalışanlarına ısrarla dayatıldığını iddia eden Taşer, “Birinci basamak sağlık hizmet alanında örgütlü meslek emek örgütleri temsilcileri bir araya gelerek 2-6 Aralık 2024 tarihlerinde 5 günlük G(ö)REV eylem kararı aldığını hatırlatıyoruz” diye konuştu.
“EZİYET YÖNETMELİĞİNİ GERİ ÇEKİN”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi olarak talepleri hakkında bilgiler veren Taşer, “Sağlık Bakanlığı, eziyet yönetmeliğini geri çekmelidir. Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbı donanımı kamu tarafından sağlanmalıdır. Halkımıza nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalıdır. Koruyucu sağlık hizmetleri önemsenmeli, hekim başına düşen sayı 2.000 aşmayacak şekilde artırılmalıdır. Kadrolu ve güvenceli istihdam modeli ile yeterli hemşire, ebe, teknisyen görevlendirilmeli, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları desteklenmeli, geliştirilmelidir” şeklinde konuştu.
“KESİLMEYECEK MAAŞ ÖDENMELİDİR”
Kadrosuz, güvencesiz bir şekilde çalışan emekçilerin en kısa sürede kadroya geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Taşer, “Aile hekimlerine ve tüm sağlık emekçilerine emekliliğe yansıyacak tek kalemden oluşan, performansa bağlı olmayan, insanca yaşamaya yetecek düzeyde, izin kullandıklarında, hastalandıklarında, kesilmeyecek maaş ödenmelidir. Yüzde 35 vergi kesintilerinden vazgeçilip her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisini hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.