Sigorta acentesi yetkilisi İrfan Turan, günümüz Türkiye ekonomisinde artan hayat pahalılığının sağlık hizmetlerine erişimine olan etkilerini değerlendirdi. Sağlık giderlerinin özellikle özel hastanelerde ve ileri tetkik gerektiren durumlarda, bireyler için ciddi bir mali yük oluşturabildiğinin ifade eden Turan, önemli tavsiyelerde bulundu.

EKONOMİK DALGALANMALARIN SAĞLIĞA ETKİSİ 

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte hem ilaç fiyatlarının hem de tedavi masraflarının arttığını, her gelir düzeyinde birey için mevcut hizmetlere erişimin zorlaştığını belirten sigorta acentesi Turan, "Bu nedenle, herkesin bir sağlık sigortasına sahip olması, ekonomik dalgalanmaların bireylerin sağlığını olumsuz etkilemesinin önüne geçer. Sağlık sigortası, kişilere beklenmedik durumlarda güvence sağlayarak ekonomik çöküntü riskini azaltır ve toplumsal refahın korunmasına katkı sağlar. Buna paralel olarak sağlık sigortası yaptıran bireyler, sadece sağlık sorunlarını düşünerek değil, geleceğe dair finansal kaygılardan uzak bir şekilde yaşamlarını sürdürme imkanına erişir" dedi. 

TALEPLER DİĞER BRANŞLARA YOĞUNLAŞTI

Vatandaşların sigorta taleplerine gösterdikleri eğilimlere de dikkat çeken Turan, "Keza sağlık sigortasına olan ilginin diğer sigorta branşlarına olan ilgiden daha fazla olması gerektiği bu devirde vatandaşlarımızın genel talepleri diğer branşlarımıza yoğunlaşmıştır. Türkiye istatistiklerine bakıldığında yüzde 2.5 ile yüzde 3 oranında bir popülasyon özel sağlık sigortasına sahiptir. Hastalık risklerinin en üst çıtalara ulaşmış olduğu bu devirde hele COVİD gibi tüm Dünya'yı etkileyen bir salgının ardından sağlığımızdan ziyade araç, ev ve işyerleri gibi varlıklarımızı sigortalamamız ve en değerli varlığımız olan sağlığımızı görmezden gelmemiz üzücü bir durumdur” diye konuştu. 


 

Muhabir: DUYGU TEKİN