Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Salih Kaygusuz, göreve başladı. Göreve başladığı ilk gün şube müdürleriyle bir toplantı yapan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, sırasıyla Antalya Valisi Ersin Yazıcı ardından Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’i makamında ziyaret etti. Kaygusuz’un göreve başladığı ilk günden gerçekleştirdiği bu ziyaretlerin ardından gözler şimdi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına çevrildi.
KAYGUSUZ ANTALYA’DA EĞİTİM ALANINDA YAŞANAN SORUNLARI BİLİYOR MU?
Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, hayat pahalılığı nedeniyle kira, ulaşım, elektrik, su gibi giderlerini dahi karşılayamayan birçok ailenin çocuğunun okulda öğle yemeği yemeden gününü tamamladığını dile getirdi. Eğitim -Sen Başkanı Sönmez,
"Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin, velilerin ve eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlara dönük çözüm arayışı içerisinde olmadı. Derslik sorununun çözülmemiş olması nedeni ile okulların büyük bir bölümünde kalabalık sınıflar ve buna bağlı olarak bazı okullarda ikili eğitim uygulaması devam etmektedir. İkili eğitim uygulaması, özellikle kış aylarında sabahçı öğrencilerin okula karanlıkta gitmesine ve öğlenci öğlencilerin ise eve karanlıkta dönmelerine yol açmaktadır. Ekonomik kriz nedeniyle dar gelirli velilerin çocuklarını servislerden almak zorunda kalmış olmaları da göz önüne alındığında öğrenciler için güvenlik sorunu ve sağlıklı eğitime erişim sorunu ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.
YARDIMCI PERSONEL SORUNU GİDEREK BÜYÜYOR
Birçok okulda yardımcı personel ihtiyacının giderilmediğini anlatan Sönmez açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Bu durum okullarda temizlik ve diğer hizmetlerin aksamasına yol açmaktadır. Pansiyonlu okullarda yardımcı personel ve güvenlik elemanı eksikliği yeni sorunları beraberinde getirmektedir. Bu hizmetler nöbetçi öğretmenlerle giderilmeye çalışılmaktadır. Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli barınmasını ortadan kaldıran bu sorunların giderilmesi gerekmektedir. Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine Öğretmen Meslek Kanunu üzerinden eğitimcilere yönelik ayrımcı ve adil olmayan uygulamalar hayata geçmiştir. Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar, idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri de dikkate alınmalıdır. Sadece öğretmenler değil, tüm eğitim emekçilerinin yaşam koşulları iyileştirilmelidir.”