Türkiye'de yaklaşık 50 milyon kişi dijital oyun oynuyor. 2023'te yapılan bir araştırmada ise Türkiye'de oyun alışkanlığı, daha çok gençler arasında yaygın olduğu ortaya çıkarken oyuncuların yüzde 35'i, 25-34 yaş arasında, yüzde 25'i 18-24 yaş aralığı kalanı ise 18 yaşın altında. Başta gençler ve çocuklar artık sanal dünyada daha fazla zaman geçiriyorlar. Hatta evlerini, arkadaşlarını bile sanal ortamda seçiyorlar.

SANAL DÜNYANIN OLUMSUZLUKLARI 

Oyun bağımlılığı son günlerde ciddi bir şekilde gündeme gelirken Adana'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önce oyun parklarına daha sonra apartmanlara tek tek girip çocukları ve ailelerini dijital oyun bağımlılığına karşı uyardı. Ekipler çocukların oynadığı oyunları onlara tek tek sorarken sanal dünyada karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı bilgilendirdi. Ailelerine ise çocuklarının adeta gölgeleri olması gerektiğini hatırlatan ekipler, bilgilendirici el broşürleri dağıttı.

Çocklar Ve Oyunlar (2)

ÇOCUKLARLA OYUN OYNADILAR 

Bilgilendirme sonrasında polisler, çocuklarla birlikte oyun parkında oyunlar oynadı. Çocuklarla salıncağa ve tahterliye binen ekipler kaydıraktan da kaydı.

"KİMLERLE OYNADIĞIMI BİLMİYORUM" 

11 yaşındaki Mehmet Emin Yılmaz, bilgilendirmenin iyi olduğunu söyleyerek, “Oyunlarda arkadaşlarımla oynadığımda kimlerle oynadığımı biliyorum ama bazen de kimlerle oynadığımı bilmiyorum. Sohbet açık oyun oynamıyorum” dedi.

"DAHA DİKKATLİ OLACAĞIM"

13 yaşındaki Buğlem Pınar ise 4-5 saat oyun oynadığını polislerin bilgilendirmesinden sonra daha dikkatli olacağını söyledi.

"ÇOCUKLARIMI TAKİP EDİYORUM" 

Sevil Özer isimli veli ise çocuklarını sürekli takip ettiğini anlatarak, “Onları sürekli takip ediyorum. Oyun oynuyorlar. Polislerin bilgilendirmesi iyi oldu. Onlarla ilgileniyorum, kimlerle arkadaş olup olmadıklarını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA