Konyaaltı belediyesi, soğuk havaya rağmen tarihi Karatepe Gençlik Şenliği'ne (Pıngıdık) ev sahipliği yaptı. 50 yıl aradan sonra gerçekleştirilen etkinlikte, yerel sanatçılar ve kültürel gösterilerle birlik ve beraberlik vurgulandı. Etkinlikte konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Kotan, ‘‘Hava çok soğuk ama şenlik içimizi ısıtıyor" dedi.

"KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İÇİN ETKİNLİKLERE DEVAM EDECEĞİZ"

Konyaaltı’nda baharı karşılamak, paylaşımı artırmak ve birlik beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Karatepe Gençlik Şenliği (Pıngıdık) 50 yıl sonra soğuk havaya rağmen yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında yakılan birlik ateşinin etrafında gerçekleşen etkinlikte, yerel sanatçı Ali İfrit ve sanatçı Fatih Demirhan sahne aldı. Etkinlikte, Karatepe Derneği Semah Ekibi de sahne alarak geceye renk kattı. Kültürel etkinliklerin toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Kotan, "Mahallelerimizde gerçekleştirilen etkinliklere desteğimiz her zaman devam edecek. Kültürümüzü yaşatmak ve geleneklerimize sahip çıkmak adına bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz" dedi. 

"GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZ AÇISINDA BU ŞENLİK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Kotan, gelenekleri yaşatacak her etkinliğe Konyaaltı Belediyesi olarak katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu etkinlik de bunun bir örneğidir. Büyükşehir Belediyemiz, Konyaaltı Belediyesi, Karatepe Muhtarlığımız ve Karatepe Derneğimizin ortaklaşa düzenlediği bu şenlik çok önemli. 50 yıl sonra yeniden gerçekleştirilen bu gençlik şenliği, geleneklerimiz ve göreneklerimiz açısından büyük bir anlam taşıyor. Kültürel etkinliklerimizi sürdürüyoruz ve neredeyse bir yıl içinde birçok etkinlikte Büyükşehir Belediyemiz ile yan yana geldik. Bugün de bu şenlikte bir aradayız ve içimizi ısıtan bu güzel atmosferi hep birlikte yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 
                                   

Kaynak: İHA