İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından protestolar sürerken, 23 Mart'ta Saraçhane'deki buluşmada konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, boykot çağırısında bulunmuştu. Dün akşam (24 Mart) ise Özel, tek tek boykot edilecek marka ve ürünleri açıkladı. 

BOYKOT ÇAĞRISINDA BULUNDU 

Özgür Özel, merkez medyanın Saraçhane'de ve ülke genelinde gerçekleştirilen protesto eylemleri ve önseçimi haberleştirmemesini eleştirdi, bazı ürün ve markaların da boykot edilmesini istedi. Özel, merkez medyaya ve onlara bağlı şirketlere yönelik çağrısında şunları söyledi: "Merkez medya, parayı bizden kazanacaksın, ürünü bize satacaksın ama Saray'a hizmet edeceksin. Bundan sonra araba mı satıyorsun, o arabayı almak yok. Yok öyle yağma. Tüketimden gelen gücümüzü kullanmaya hazır mıyız?"

Sarachanede Imamogluna Destek Mitingi Ozgur Ozel 86 Milyonu Ses Yukseltmeye Ayaga Kalkmaya Davet Ediyorum Eocw

ÖZEL TEK TEK O MARKALARI AÇIKLADI 

Özel konuşmasında, "Tayyip Bey'e biat edenler var. Arkasında iş adamları var. Medya kurumları var. 'Bizim arkamızda kim var?' dedik. Bizim arkamızda gençler var, işçiler var, tüm Türkiye var. Boykot ile bir beklenti var. O burada, geliyor." dedi. Özel, boykot sloganlarının eşliğinde konuşmasının sonunda boykot edilecek markaları açıkladı. Özel, "Seyircisi yüzde 70'i bizden olanlar düşünsün. Biz bir kahve içerek başlayalım. Hangisini severseniz için ama sakın EspressoLab'tan içmeyin" dedi. Özel'in konuşmasında ara ara açıkladığı listenin tamamı şu şekilde:

İşte Özgür Özel’in boykot listesi:

  • 1- Espressolab

  • 2-D&R

  • 3-idefix

  • 4-Demirören AVM

  • 5-Kilim Mobilya

  • 6- Türk Petrol

  • 7-Likit Gaz- Milan Gaz

  • 8-İhlas Ev Aletleri

  • 9- Turkuaz Medya

  • 10- Milli Piyango - misli.com, iddaa.com

  • 12- ETS

  • 13- TRT

  • 14- TGRT

  • 15- CNN Türk

CHP Genel Başkanı Özel, yarın sabah saatleri itibariyle boykotyap.com'un aktifleşeceğini ve tüm markaların sitede yer alacağını da duyurdu.


 

Muhabir: VİLDAN ÖZKAN