Muğla'nın geleneksel tarhanası gerçekleştirilen festivalle anıldı. Birbirinden farklı etkinliklerle ve unutulmaz anılarla geçen festival renkli görüntülere sahne oldu. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Değirmendere Kanyonu'ndan başlayan etkinlik, doğaseverleri ve gurmeleri aynı çatı altında buluşturdu. Tarhana Festivali'nin 6'ncısı, doğa ile iç içe, nefes kesen bir yürüyüş ile start aldı.
HALK OYUNLARI VE GASTRONOMİK BİR YOLCULUK
Saburhane Meydanı'ndaki halk oyunları gösterisi, yerel kültürün bir parçası olarak, festivalin atmosferine neşe ve enerji kattı. Gösterinin ardından, börülce, yoğurt, kırmızı biber, kemikli et ve sarımsakla zenginleştirilmiş tarhana, misafirlere ikram edildi, lezzetli bir kültür şöleni yaşatıldı.
"CUMHURİYETİN 100. YILI ONURUNA"
Muğla İçin Gelecek Platformu Dönem Başkanı Feray Koca, cumhuriyetin 100. yılına ve festivalin bu özel yıla denk gelmesine dikkat çekti. Gerek festivale olan ilgiden, gerekse etkinliğin içeriğinden duyduğu mutluluğu dile getiren Koca,
“Bu sene ekim ayının bizim için ayrı bir önemi var. Bizler cumhuriyetin 100'üncü yıl coşkusunu yaşarken festivalimizde de bu gururu yaşatmak istedik. Bugün ortak bir kültürel değer etrafında buluşabiliyorsak bunu 100 yıl önce cumhuriyet için ortak bir kurtuluş mücadelesi veren bu vatanın kahraman evlatlarına borçlu olduğumuzu biliyoruz.” dedi.
Festivalin arkasında duran Muğla Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret Sanayi Odası gibi önemli kurum ve kuruluşlar, bölgenin kültürel ve gastronomik değerlerini bir kez daha ön plana çıkarma misyonunu başarıyla yerine getirdi.
Muğla'nın bu değerli lezzeti, festivalle birlikte bir kez daha anıldı ve bu özel lezzetin, gelecek nesillere aktarılmasının önemi bir kez daha vurgulandı.