Dünyanın en büyük 10 fuar şirketi arasında yer alan Deutsche Messe AG, iştiraklerinden Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. organizatörlüğünde, ANFAŞ iş birliğiyle yeni bir fuara imza atmaya hazırlanıyor. 4-6 Aralık 2025 tarihleri arasında Antalya’da ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Build4U-Bina Teknolojileri ve Malzemeleri Fuarı’nın lansmanı Antalya’da ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Hannover Messe Sodeks Yönetim Kurulu Başkanı Annika Klar ile ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın ev sahipliğinde, sektörün çatı meslek kuruluşları, firma yetkilileri ve basın temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
YILDIZI PARILDAYACAK
Antalya Körfez Gazetesi Muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre lansmanda konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Antalya’ya ve Türkiye’ye bir ilki kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Build4U sadece bina teknolojileri ve malzemeleri endüstrisine yeni bir açılım getirmeyecek aynı zamanda Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün artırarak, Antalya’nın bu konumunu daha da yukarılara taşıyacak. Antalya’nın dünya liginde giderek yükselen yıldızı fuarımız aracılığıyla daha da parıldayacak. Böylesi önemli bir misyon üstlenen fuarımızın paydaşlarından biri olmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.
DEVLER BULUŞACAK
Hannover Messe Sodeks Yönetim Kurulu Başkanı Annika Klar ise lansmanda yaptığı konuşmasında, Build4U Fuarı’nın Türkiye'nin tek fuarı olarak endüstrinin tüm alanlarına projeksiyon tutacağını açıkladı. Bu bakış açısıyla fuarın Avrupa, BDT ülkeleri ve MENA Bölgesi’nden gayrimenkul geliştiricilerini, mimarları, mühendisleri Akdeniz’de buluşturacağına vurgu yapan Annika Klar, “Fuar, aynı zamanda da Türkiye ile komşu ülkeleri kapsayan oldukça zengin katılımcı profiliyle bölge için cazibe yaratan bir buluşma noktası niteliğinde olacak. 3 salonda, 10 bin metrekarelik oldukça geniş bir alanda düzenlenecek Build4U Fuarı, ‘Building the Future For You’ sloganıyla bina teknolojileri ve malzemeleri alanındaki en yenilikçi ürünleri, çözümleri ve teknolojileri bir araya getirecek. Fuarımız, sektör profesyonelleri için yenilikçi fikirler, iş birlikleri ve yeni ticaret bağlantıları kurma fırsatları sunarak bina teknolojileri endüstrisinin geleceğine yön verecek” şeklinde konuştu.
OTURUMLAR
Lansman sonunda Yurt dışı Satış ve Yeni Projelerin Entegrasyonu Yöneticisi Alemdar Sönmez ve Yurt dışı Satış ve Yeni Projelerin Entegrasyonu Direktörü Demet Çataklı Avcu fuarın detaylarını paylaşırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz ve Sampaş Holding A.Ş. Genel Koordinatörü Dr. M.Serdar Yümlü’nün katılımıyla Akıllı Kentler ve Akıllı Binalar (MAtchUP) kapsamında Antalya Akıllı Kentler Projesi’ne ilişkin bir oturum gerçekleştirildi.
DERSLER VAR
Deutsche Messe Yurtdışı Satış ve Yeni Projelerin Entegrasyonu Yöneticisi Alemdar Sönmez, “Gelecek yıl yapılması planlanan fuarın lansmanın neden şimdi yapıldığını sorabilirsiniz. Güçlü birliktelikler zaman istiyor, bu yüzden erken başladık. Almanya’nın fuar deneyiminden Türkiye’nin çıkaracağı çok fazla ders var. Almanya’da 1947 yılında fuar yapmaya başlıyor, ilk olarak sanayi fuarları yapılıyor. Alman kalkınmasının en önemli kilit taşlarından birisi bu fuarlardır. Deutsche Messe Türkiye’den Çin’e kadar ofis ağı bulunmaktadır” dedi.
ÇÖZÜM İÇİN ÇIKTIK
Yurtdışı Satış ve Yeni Projelerin Entegrasyonu Direktörü Demet Çataklı Avcu, “Tüm sorunlara çözüm üretmek için yola çıktık. Akıllı bina ve akıllı şehir geliştiricileri, yapı malzemeleri üreticileri, mimarlık ve mühendislik firmaları, kamu ve devlet kurumları ve pek çok paydaş fuarımıza katılımcı olarak yerini alacak. Toplam 3 salonda 10 bin metrekare sergi alanında fuarımız düzenlenecek. Dünya genelinde 350 farklı şehirden Antalya’ya uçuş trafiğinin olması tercihlerimizin nedenlerinden birisi oldu” sözlerine yer verdi.
AKILLI KENT
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in Başdanışmanı Cem Oğuz, “Antalya 81 ilden çok farklı bir kent. 2 milyon 700 bin nüfusumuz var. Bu yıl 17,5 milyon turist bekliyoruz, nüfusunun 10 katı bir ziyaretçi bekleniyor. Araç sayısı bakımından dördüncü büyük ildir. Bu kentin yönetilmesinde ulaşımdan altyapıya zorluklar yaşanıyor. Turizm ve tarımda yüksek katma değer üreten, eğitim spor sanat odaklı bir kent olması planlandı. Akıllı kent kavramını oturtmaya çalıştık. Alt yapıdan ulaşıma birçok uygulama alanları olan bir kavramdır. Biz neler yaptık? Akıllı şehirler projesini hayata geçirdik. 6 tane ortağımız vardı. Türkiye’de enerjisinin üreten ilk kamu binasıdır. Güneşten elde ettiğimiz enerjiyi depolayarak kullanıyoruz. Şehrin belirli noktalarında akıllı aydınlatma sistemlerini kurduk. 534 tane kentsel dönüşüm alanında akıllı daire sistemini hayata geçirdik. 2 tane elektrikli otobüs şarj istasyonumuz var, 2 tane de otobüsümüz var. 125 tane akıllı kavşağımız yapıldı, 25 tanesi için de ihaleye çıkacağız. Tüm veriler izleniyor. Enerjisini güneşten alan akıllı duraklarımız var” dedi.
İLHAMLAR YARATACAK
Her yıl endüstrideki yeniliklere ev sahipliği yapacak olan Build4U Fuarı’nın ilk organizasyonunda; Akıllı Bina Teknoloji ve Sistemleri, Akıllı Şehirler, Enerji, Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik, Yeşil Bina, Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Teknolojileri, Depreme Dayanıklı Bina Teknolojileri, Prefabrik ve Modüler Yapı Teknolojileri, Yapı Malzeme ve Sistemleri, Tesis Yönetimi ve Start-Up’lar ana ürün grupları altındaki en yeni çözümler sergilenecek.