Türkiye'nin antik zenginliklerini yansıtan Kibyra Antik Kenti, aynı zamanda antik döneme ilişkin en uzun gladyatör frizlerinin keşfedildiği bir lokasyon. Roma İmparatorluğu döneminde gladyatör dövüşleriyle ün kazanmış bu eski kent, tarihi ve görsel açıdan büyüleyici özelliklere sahip. Kentteki devasa büyüklükteki Roma döneminin nitelikli mimari eserleri, renkli mermerlerden oluşan Medusa mozaiği ve 2 bin yıllık anıtsal çeşme, güneşin doğuşuyla görsel şölen sundu.
DRONE İLE TANIK OLUNAN GÖRSEL ŞÖLEN
Gün doğumunda, drone ile çekilen etkileyici görüntüler, Kibyra'nın sahip olduğu tarihi zenginliklerin yanı sıra doğal güzelliklerini de ön plana çıkardı. Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte antik kentin mimari harikaları ve doğal dokusu, ziyaretçilere ve izleyenlere adeta bir zaman yolculuğu yaşattı.
MEDUSA MOZAYİKLERİ VE ANITSAL ÇEŞME: 2 BİN YILLIK MİMARİ HARİKALAR
2 bin yıllık anıtsal çeşme ve renkli mermerlerden oluşan Medusa mozaiği, güneşin doğuşuyla birlikte göz kamaştıran bir görüntü oluşturdu. Bu eserler, Kibyra'nın sadece savaşçı gladyatörlerle değil, aynı zamanda mimari başarılarıyla da tarihe damga vurduğunu gösteriyor.