4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanlar ve sokak hayvanları için yapılan mama üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

AÇILIŞA PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Arslanbucak Mahallesi’ndeki Kemer Belediyesi Hizmet Alanı’nda yer alan merkezde yapılan açılış programına, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Mehmet Akın, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Sema Özdemir, Ali Akar, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya ve ilçe yönetimi, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Arslanbucak Mahalle Muhtarı Pınar Balaman, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Kemer Belediyesi Mahalle sorumluları, belediye birim müdürleri ve hayvan severler katıldı.

“PELET MAMA ELDE EDİYORUZ”

Tesisin açılışında açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya ve Kemer’de bir ilki gerçekleştirerek, sokak hayvanları için daha vitaminli ve düzgün mama imkânı sağlamak için mama üretim tesisinin açılışını yaptıklarını söyledi. Yüklenici firmadan tesis için gerekli olan makineleri aldıklarına işaret eden Başkan Topaloğlu, “Tesiste öncelikle yiyecek atıkları öğütülüyor. Daha sonra diğer makinede 12 saat boyunca harmanlanıyor ve yiyecek hale getiriliyor. Daha sonra ileride de kullanmak için çıkan mamaları kurutup şekil vererek pelet mama haline getiriyoruz. Otellerden gelen atık gıdalar buradaki soğuk hava deposunda bozulmasın diye tutuluyor. Ayrıca mamalar da aynı şekilde muhafaza edilebiliyor. Bize destek olan firma yetkililerine ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

OTELLERDEKİ ATIK GIDALAR GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Otellerdeki atık gıdaların geri dönüşüme kazandırılarak sokak hayvanları için kullanılmasından dolayı otelcilerin çok memnun olduğuna dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Otelciler önceden çöpe attıkları atık gıdaların sokak hayvanları için kullanılacağı için çok mutlu. Bundan sonra atık gıdaların nereye gideceğini biliyorlar. Kış aylarında hayvanlar hep sokaklarda oluyor. Onları toplayıp buraya getiriyoruz. Toplayamadıklarımıza da bu mamalardan vererek onların daha rahat yaşamasına olanak sağlayacağız” dedi. Tesisin açılmasından sonra Başkan Topaloğlu ile katılımcılar merkezi gezerek merkez sorumlusu Fevzi Uzun’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

MAMA ÜRETİM TESİSİ HAKKINDA

Tesis, turistik tesislerde her gün çöpe giden yiyecek ve diğer gıda maddelerinin geri dönüşüme kazandırılarak sokak hayvanları için kullanılması açısından önem arz edecek. Soğuk hava deposu, parçalayıcı makine, pişirme makinesi ve pelet makinesinin yer aldığı tesiste, Kemer Belediyesi günlük ortalama 200 kilo mama üretimi yapabilecek. Günlük 400 kiloya kadar üretim yapabilme kapasitesine sahip tesiste üretilen mamalar hem merkezdeki hayvanlara hem de sokak hayvanlarına dağıtılacak.

Kaynak: BÜLTEN