
Türkiye genelinde 42 okul 17 kampüsüyle eğitim veren Birikim Okulları Antalya Muratpaşa Kampüsü törenle açıldı. Birikim Okulları Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci, okullarında yeni bir eğitim uygulaması olarak “Hayat Denge Modeli”ni uyguladıklarını söyledi.
Birikim Okulları Muratpaşa Kampüsü hizmete açıldı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim verecek kampüsün açılış törenine Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Muratpaşa Belediye Başkan vekili Hüseyin Sarı, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, DEVA Partisi Kepez İlçe Başkanı Mahmut Siyahtaş, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hıfzullah Şahbaz, AK Parti eski il Başkanı Av. Rıza Sümer, Esnaf Sanatkârlar odaları Birliği Başkan Vekili Serap Özkan, Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Hasan Güldal, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Hakan Ülgen, Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanatkâr ve Eğitim Derneği Başkanı Münire Çevik, Birikim Okulları Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Seçen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Cengiz, çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı.
EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR
Törende konuşan Antalya Birikim Okulları’nın kurucusu Ramazan Metin “Çocuğun gelişiminde üç temel etken vardır. Biri aile, ikincisi okul, üçüncüsü çevredir. Eğitimailede başlar, okulla devam eder. Bizi biz yapan değerler ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bir milletin millet olabilme özelliği varlığı ahlaki değerleridir. Birikim Okulları Antalya olarak akademide biz ön planda olacağız, bizden mezun olanlar dil problemi yaşamayacaklar. Teknolojide robotik kodlama önde biz olacağız. Sporda iyi bir basketbol takımını biz kuracağız. Bu gaye ile hiçbir fedakârlıktan kaçmadık, kaçmayacağız” dedi.
YENİ BİR MODEL
Eğitimde uyguladıkları Hayat Denge Modeli hakkında bilgi veren Birikim Okulları Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci ise “Eğitim alanında alternatif bir bakış açısı; yeni bir felsefe, millî hassasiyet ve özgün bir yaklaşımla geliştirdiğimiz Hayat Denge Modeli; insanın biricikliği ile çağın koşullarını ve imkânlarını dikkate alan, kökleriyle bağlarını sağlam kurmuş, hayatın bütünlüğünü ve doğanın eğitici birliğini yakalamış, gerçekle dijitalin birlikteliğinin farkında olan, bu yönleriyle okulun sınırlarını aşan, özgün ve millî bir eğitim modelidir. Birikimli öğrenci değerlerinin farkındadır ve değerlerine sahip çıkar; biricik olduğunun farkında olarak toplum için var olu. Türkçeye hâkimdir ve belagat sahibidir, problemi kaynağında önler, problem çözer; bilgiyi keşfeder ve yeni bilgiler üretir, hayat boyu öğrenmeye devam eder.” Murat Şentürk