Antalya
Yayın Tarihi : 21.04.202201:09
Güncelleme Tarihi : 21.04.202211:06
A
GÜNDEM , YAŞAM
Bu yaz maskesiz olacağız
Bu yaz maskesiz olacağız

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Covid-19 vaka sayısı ve pandeminin genel gidişi ile ilgili açıklamalarda bulundu covid servisinde 28, yoğun bakımda ise 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan 8 hastalarının kaldığını bildiren Özkan, “Bu yaz sanırım maskesiz olacağız" dedi.

AÜ Rektörü Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan,  Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören hastalar ile  pandemideki son durum hakkında bilgiler verdi.  Pandeminin ilk döneminde acı günler yaşandığını belirten Özkan, “Aşının hayatımıza girmesiyle her şey değişti. Aşının etkileri kendisini gösterdi. Bakıldığı zaman 6 servislerden, bugün 1-1.5 servise düştük. 28 yatan Covid hastamız var. 3 Covid yoğun bakımımız vardı, şu an sadece 8 hastamız kaldı. Bunlar da daha çok 65 yaş üstü ve kronik hastalığı ve kan kanseri olan hastalarımızı takip ediyoruz” diye konuştu.

GRİP GİBİ GEÇİRECEĞİZ

  Antalya’da gönüllü olarak Covid aşısını ilk kendisinin olduğunu hatırlatan  Özlenen Özkan, “Aşının bu süreci iyiye doğru yönelteceğini öngörmüştüm. Tabi ki bu bir zaman alacaktı ama bundan sonra çok daha iyi olacağız. Grip gibi geçireceğiz. Belki aşıya bile ihtiyaç olmayacak diye bir öngörüm var. Endemik olarak devam edecek ama mutasyonların ne yöne gideceğini kestiremiyoruz. Gidişat o yönde gibi bir tablo var önümüzde” ifadelerine yer verdi.

MASKELER ÇIKARILABİLİR

  Antalya’nın milyonlarca turist ağırlayan bir kent olmasına rağmen süreci başarılı şekilde yürüttüğünü aktaran Özkan, “Bu yaz insanlar hasta ise maske takacaklarını onun dışında maske takmayı gerektirmeyeceğini düşünüyorum. Bu yaz sanırım maskesiz olacağız. Özellikle uzak doğu ülkelerinde hasta ise insanlar zaten maske takardı. 65 yaş üstü veya bir kronik hastalığınız var ise işi tedbirli olmalıdır. Organ nakilli hastalarımıza da bunu öneriyoruz. Ümmin sistemi zayıf kişilerin kalabalık ve kapalı mekana girdiği zaman normal kişiye göre daha dikkatli olmalıdır” dedi. İHA

                                        

Paylaş
ETİKETLER:
Yok
YAZAR: