
KONYAALTI Belediyesi, ambalaj atıklarının kilogramını 1 lira 35 kuruştan satarak 1,5 yıl içinde 9,5 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyor.
Doğa Dostu Yakıt Briket ve Güneş Enerjisinden Döngüsel Enerji projeleri ile daha yaşanılabilir bir dünya hedefleyen Konyaaltı Belediyesi, birçok ödülle de taçlandırılan çevre temalı projeleri aralıksız sürdürüyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü eliyle ambalaj atıklarının toplanması ve ekonomiye kazandırılması ile ilgili yeni bir sisteme geçtiklerini söyledi.
9,5 MİLYON LİRA GELİR HEDEFİ
2021 yılı itibariyle ambalaj atıklarını Konyaaltı Belediyesi olarak kendi ekipleriyle toplamaya başladıklarını dile getiren Başkan Semih Esen, toplanan bu atıkları yaptıkları ihale neticesinde kilogramı 1,35 liradan bir firmaya sattıklarını söyledi. Ambalaj atıklarını, Türkiye'deki diğer belediyelerin çok üstünde bir rakama sattıklarını kaydeden Semih Esen, 1,5 yıl süre içinde 7 bin ton atıktan yaklaşık 9,5 milyon lira gelir elde etmeyi planladıklarını kaydetti.
BELEDİYE ELEKTRİK ÜRETİYOR
Belediyenin diğer çevreci projelerinden de bahseden Başkan Esen, Güneş Enerjisinden Döngüsel Enerji Projesi ile kendi elektriklerini ürettiklerini belirtti. Başkan Esen, 2020 yılı içinde toplam 180.000 kWh elektrik ürettiklerini, bu elektriğin 95.000 kWh'ını biyobriket üretim tesisinde kullandıklarını, 85.000 kWh'ını da şebekeyi besleyerek hizmet binasındaki tüketimden düştüklerini söyledi. Başkan Semih Esen, bu proje ile 2020 yılı içinde güneş panellerinden üretmiş oldukları elektrik enerjisini hizmet binasında tüketilen elektrik faturalarından düşerek 60 bin 917 lira 37 kuruşluk tasarruf sağladıklarını kaydetti.