Adliye içerisinde düzenlenen etkinliğe, Başsavcı Halil İnal, Antalya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Cumhuriyet Başsavcı vekilleri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlknur Köker, kütüphane müdürü, ceza infaz kurumu müdürleri katıldı.
Başsavcı Halil İnal, kampanya kapsamında adliye ve kentte bulunan alışveriş merkezlerinin zemin katlarında 'Kitap Bağış Standı' kurulduğunu belirterek, kampanyanın 16 Haziran tarihine kadar devam edeceğini ifade etti. Başsavcı İnal, başta adliye personeli olmak üzere tüm vatandaşları kitap bağışına katkı sağlamaya davet etti.
İnal projenin önemine değinerek, “Hepimizin bildiği gibi, kitap okumak, insanın bilgi ve kültürünü artıran, düşünce ve yaşam ufkunu genişleten en etkili araçtır. Ceza infaz kurumlarımızda bulunan kütüphanelerden temin ettikleri kitapları okuyan hükümlü ve tutuklularımızın okuma alışkanlığı edindiği, hayata bakışlarının değiştiği, daha donanımlı hale geldikleri, davranış ve düşüncelerinin olumlu yönde geliştiği aşikardır" diye konuştu.





